Najbolje mobilne aplikacije
U VAZDUHU · tech/web

Ukoliko ste već zbog posla ili zato što uživate u novim tehnologijama, u bliskoj vezi sa sopstvenim telefonom, onda bi možda bilo zgodno da pored klasičnih igrica, dopisivanja ili korišćenja društvenih mreža probate da svoje mentalne sposobnosti unapredite, i to kroz igru. Na tržištu postoji mnoštvo aplikacija za pametne telefone, i to besplatnih koje vam mogu poboljšati koncentraciju ili druge kognitivne sposobnosti.

Evo pet najboljih aplikacija koje povećavaju naše mentalne sposobnosti:

1. Aplikacija Peak

Zašto: Poboljšava memoriju, fokus, pomaže kod razvijanja sistema za rešavanje problema, povećava mentalne i jezičke sposobnosti.

Kako: Aplikacija je razvijena u saradnji sa stručnjacima iz oblasti obrazovanja, bioloških i kognitivnih sposobnosti, a zahvaljujući 18 igara u okviru aplikacije poboljšaćete svoje mentalne sposobnosti.

Cena: Besplatna je za Android i Apple telefone

2. Aplikacija Eidetic

Zašto: Poboljšava memoriju

Kako: Ponavljanje je ključ boljeg pamćenja. Zahvaljujući ovoj aplikaciji možete uvežbavati pamćenje važnih brojeva, slova ili njihovih kombinacija.

Cena: Aplikacija je besplatna za Apple telefone

3. Aplikacija Piano Teacher

Zašto: Poboljšanje koordinacije, refleksa i pamćenja

Kako: Jednostavna ideja, jednostavna i realizacija. Nakon što su pametni telefoni i tableti pretvoreni u aparate za beskonačno tipkanje, nekoliko lekcija sviranja klavira neće vam teško pasti. Zahvaljujući velikoj internet biblioteci pesama, možete naučiti da svirate svoju omiljenu.

Cena: Besplatno je za Android telefone

4. Aplikacija Duolingo

Zašto: Učenje i pamćenje su najbolji trening za mozak

Kako: Učenje stranih jezika ne treba da bude bauk, niti je potrebno objašnjenje zašto je ovakva vrsta učenja korisna. Za razliku od klasičnog kursa, ova aplikacija kroz igru prolazi klasična poglavlja podučavanja – čitanje, razumevanje, pisanje, prevođenje i ponavljanje!

Cena: Besplatno za Apple i Android uređaje

5. Aplikacija Elevate

Zašto: Razvijanje analitičkih veština, fokusa, razumevanja i memorije

Kako: Odabirom vrste mentalne sposobnosti koju želimo da unapredimo, dobijamo jednu od 25 personalizovanih igara. Dobra stvar je što ćete na početku imati priliku da ubeležite koliko ste loši, a onda postepeno da pratite svoje sve bolje rezultate!

Cena:

Besplatno za Apple i Android uređaje

LG OLED LG „magične kutije” – i lepe i pametne Automatski nacrt Vip digitalne radionice: Baka i deka sa Fejsbuka Zala Čuden Web stranica „Picky“ – bira komade u šopingu umesto vas heart-cholesterol-fatty-food Tehnologija koja broji kalorije hrane na Instagramu ·