funniest-horror-movies-1506352302
KULTURA · film/TV

Ponekad se napadno smejemo kada gledamo horor filmove kako bi sakrili strašnu istinu da smo stvarno uplašeni. Postoje, međutim, i oni momenti u njima koji su snimljeni baš sa ciljem da nas zasmeju. Tokom godina, režiseri su počeli da snimaju i svojevrsne parodije na horor žanr.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti 5 filmova koji su bili najuspešniji u kombinovanju horora i komedije.

 

1. Zombieland (2009)

Nakon klasične filmske zombi apokalipse, ležerni student (Jesse Eisenberg) odlučuje da krene na put iz Teksasa ka domu svojih roditelja u Ohaju, ne bi li se uverio da li su oni i dalje živi. Usput sreće okorelog ubicu zombija (Woody Harrelson), ali i dve sestre koje su znatno prepredenije od njih dvojice.

2. Beetlejuice (1988)

Tim Burtonova komedija o životu posle smrti je proslavila Michaela Keatona u ulozi naslovnog junaka. Iako je ovaj film o bračnom paru duhova (Alec Baldwin i Geena Davis) koji posmatraju život nove porodice u svom ukletom domu pun smeha i zabavnih momenata, postoje i trenuci koji su stvarno jezivo.

3. Evil Dead II: Dead by Dawn (1987)

Prvi Evil Dead je bio autentični horor film, sa nekoliko duhotivih scena. Drugi deo se već malo više fokusira na smešnu stranu Ashove (Bruce Campbell) borbe sa demonima u maloj vikendici u šumi. Film je prepun urnebesnih scena, od kojih je s razlogom najčuvenija ona u kojoj se Ash sukobljava sa svojom zlom rukom.

4. An American Warewolf in London (1981)

Američki turisti David i Jack (David Naughton i Griffin Dunne) su u poseti ruralnoj Engleskoj gde imaju bliski susret sa jednim vukom. David preživljava napad divlje životinje, ali mu se u bolnici priviđa njegov prijatelj Jack koji ga upozorava da će se transformisati u vukodlaka tokom sledećeg punog meseca. Režiju ove briljijantne horor komedije potpisuje John Landis.

5. Shaun of the Dead (2004)

Rediteljski debi Edgara Wrighta je bio pravo osveženje kada se 2004. pojavio u bioskopima. Glavnom liku Shaunu (Simon Pegg) baš ne cvetaju ruže na početku filma. Nije zadovoljan svojim poslom prodavca električnih uređaja, u lošim je odnosima sa svojim očuhom, a njegova devojka je nesrećna u vezi sa njim. Kada se u Londonu dogodi zombi apokalipsa, Shaun i njegov najbolji prijatelj dobijaju šansu da svima pokažu da nisu potpuni zgubidani bez perspektive u životu.

page_coverspeci Filmski kadrovi sa i bez specijalnih efekata Christian Bale u novom vesternu „Hostiles“ Christian Bale u novom vesternu „Hostiles“ www.digitalspy.com Činjenice o poznatim filmovima koje zvuče kao laž, a zapravo su istina Honest-Trailers-Stranger-Thingscover Iskreni trejler za seriju „Stranger Things“ · · ·