Tehnološke "seksi" napravice
U VAZDUHU · tech/web

Predstavljamo vam pet malih, ali veoma korisnih i prenosivih uređaja koji pored činjenice što su „pametni“ izgledaju veoma moderno i stilski u potpunosti mogu da zadovolje i one najstrože modne „policajce“. Na sreću ili ne, bez pametnih tehnoloških spravica danas je teško zamisliti svakodnevicu. Čak i kada pokušate da se prisetite kako su to naši roditelji živeli bez mobilnih telefona, nastaje prava zbrka i mnogo pitanja se rađa istovremeno. Ipak, da li je moguće u ovoj tehnološkoj ekspanziji različitih sitnica pronaći prave stvari koje izgledaju baš kao da su ih dizajnirali poznati svetski modni kreatori?

Pogledajte 5 majušnih tehnoloških dostignuća, koja će zasigurno biti hit tokom 2015. godine:

Intel Curie

Reč je o inovativnoj komponenti koja se ugrađuje u prenosne uređaje kao što su pametni satovi, a koja najviše liči na maleno dugme stoga je veoma laka i jednostavna za postavljanje u neki veći i kompleksniji uređaj. Sa druge strane ovo sićušno tehnološko otkrovenje može se staviti u prstenje, privezak ili narukvicu, a obzirom da sadrži bluetooth radio i omogućava punjenje baterije ovo je prava stvar koja vam oslobađa obe ruke!

Withings Activité Pop sat

Zahvaljujući svom modernom minimalističkom izgledu oduševljenje nije izostalo i na ovogodišnjem sajmu CES, koji predviđa trendove u tehnologiji. Withings Activité Pop se može pronaći pod oznakom pametni satovi, a zapravo je reč o satu koji svojim izgledom imitira analogni sat, iako se deo „smart“ tehnologije nalazi skriven u plastičnoj narukvici. Ovaj sat služi i kao tihi alarm i prati sve dnevne aktivnosti stoga je prevashodno namenjen mladim ljudima. Povezan je sa telefonima i tabletima i zahvaljujući tome mnoštvo aplikacija može da se podesi tako da vaš sat reaguje na njih.

Misfit Bolt

Pametne sijalice bez žica i kablova mogu biti kontrolisane putem aplikacija za mobilne telefone. Istina je da sijalicu ne možete prenositi tamo i ovamo, zbog složenog odnosa postolja i ostatka koji se tiče tehničkih povezivanja, ali jednom kada se odlučite da vas ujutro budi zelena, a uspavljuje, recimo ljubičasta svetlost, više ništa neće moći da pokvari tu idilu.

CES 2015: Jawbone Up3

Za sve one koji žele zdravo da se hrane, kao i da vode računa o novim medicinskim otkrićima na polju dugovečnosti narukvica Jawbone odličan je način da održe korak sa svojim željama. Iako nije ni malo stilski izmenjena u cilju toga da na prvi pogled ne bude očigledno da je reč o tehnološkoj spravici, ova narukvica zapravo ne izgleda loše, a pruža neverovatnu korist čak i profesionalnim sportistima koji u svakom trenutku prate i žele da znaju koliko je spremno njihovo telo.

Apple satovi

Verovatno je da većina ljudi pomisli upravo na ovaj sat, kada neko pomene „pametne uređaje“ koji su lako prenosivi. Ipak nije dato svakom satu da bude Apple-ov tehnološki hit. Kao što vam verovatno postaje jasno onog trenutka kada pogledate ovaj sat, on je odlično dizajniran tako da privuče veliki broj ljudi, a ne samo one koji padaju u nesvest kada neko spomene reči poput „procesor“ ili „Apple“.

Picattoo Picattoo: Pretvorite fotografije sa Instagrama u simpatične tetovaže Lenovo Yoga tablet Lenovo Yoga Tablet 2: Udobno se smestite Kako da otkačite smarača Napravljena je aplikacija koja pomaže da otkačite neprijatne ljude Najbolji pametni telefoni u 2015. Najbolji pametni telefoni u 2015. godini · · ·