stallone_cover
KULTURA · film/TV

Dobra gluma u filmovima može da ostavi veliki utisak na gledaoce. Isto tako, i lošu glumu nećemo zaboraviti, ali iz drugih razloga naravno. Tokom godina smo imali priliku da vidimo neke zaista loše glumačke performanse. Predstavljamo vam 5 scena iz holivudskih filmova u kojima je to više nego evidentno.

1. Sylvester Stallone i Armand Assante u filmu Judge Dredd (1995)

Od Stallonea ne očekujemo da bude novi Daniel Day-Lewis, ali to ne znači da mora ovako da se bruka. Sigurni smo da postoji jednostavan način da se odglumi ova scena, a da ne ispadne ovako (nenamerno) urnebesna. U dijalogu koji vam predstavljamo, suparnik mu je lik koga glumi Arman Assante i čini se da se njih dvojica takmiče ko će smešnije da izgovori reč „law“.

2. Elizabeth Berkley u filmu Showgirls (1995)

Gotovo svaka scena iz filma Showgirls bi mogla da se nađe na ovoj listi. Za ovu smo se odlučili zbog totalno bizarnog načina na koji Elizabeth Berkley reaguje na skroz uobičajena pitanja svoje buduće cimerke u Las Vegasu. U jednom trenutku na pitanje odakle je, ona vidno iznervirana odgovara: „Different places!“. Istina, verovatno nije lako ovako glup dijalog dobro odglumiti, ali Elizabeth je mogla o tome da razmišlja pre nego što je odlučila da učestvuje u filmu tako lošeg scenarija.

3. Hayden Christensen u filmu Star Wars: Episode II – Attack Of The Clones (2002)

Hayden Christensen je još jedna žrtva loše napisanog dijaloga. Teško je zamisliti da bi neko mogao ovu scenu učiniti ozbiljnom, ali nije ni da se Hayden nešto posebno proslavio svojom glumom u ostatku filma.

4. Sofia Coppola u filmu The Godfather: Part III (1990)

Veliki razlog zašto ljudi ovaj film smatraju manje vrednim u odnosu na svoja dva slavna prethodnika, je katastrofalna gluma Sofije Coppole, ćerke režisera filma Francisa Forda Coppole. Ona je u narednom periodu igrala u još nekoliko filmova, ali je na kraju, hvala bogu, uvidela da je mnogo talentovanija za režiju.

5. Nicolas Cage u filmu The Wicker Man (2006)

Rola u filmu The Wicker Man je samo jedna u nizu uloga Nicolasa Cagea u kojima ovaj, nekada davno, dobar glumac ima priliku da manijakalno viče na svoje kolege i ponaša se totalno neprimereno zahtevima scene. Uostalom pogledajte i sami kako to izgleda u čuvenoj sceni ovog očajnog filma iz 2006.

o-breaking-bad-facebook Najbolje serije u poslednjih 10 godina ready_player_one.0_cover Ready Player One: Kako Spielberg vidi generaciju rođenu 2025 Alias Grace Pogledajte trejler za novu seriju “Alias Grace” na servisu Netflix Ženski filmski vikend Ženski filmski vikend: 10 predloga koji će vas usrećiti · ·