better call saul
KULTURA · film/TV

Sa završetkom popularnih serija kao što su „Boardwalk Empire“ i „The Killing“ prošle godine i prikazivanjem poslednjih sezona „Mad Men“, „Justified“ i „Parks & Recreation“ ove godine, ljubitelji TV drama i komedija moraju da nađu nove favorite među serijama.

Osim gore pomenutih i povratka serija „Fargo“ i „Game of Thrones“, mnogi novi interesantni naslovi će početi svoje prikazivanje u 2015. godini. Predstavljamo vam pet takvih koji po nama najviše obećavaju.

1. Better Call Saul

Nezaboravni advokat Saul Goodman (Bob Odenkirk) iz Breaking Bad dobija svoju seriju. Radnja se dešava šest godina pre nego što Saul upoznaje Waltera Whitea, a Saul tada radi pod imenom Jimmy McGill i tek je na putu da stekne reputaciju beskrupuloznog advokata.

Za seriju je odgovoran autor Breaking Bad Vince Gilligan, a osim Odernika, još igraju i Michael McKean, Rhea Seehorn i Kerry Condon.

Po svemu sudeći serija će naginjati više komediji u odnosu na svog slavnog prethodnika.

2. Show Me Hero

David Simon, autor kultnih The Wire i Treme, se vraća na HBO sa novim projektom. U pitanju je mini-serija od šest jednočasovnih epizoda urađena po istinitoj priči. Oscar Isaacs se nalazi u ulozi mladog gradonačelnika koji posle odluke federalnog suda da izgradi stanove za siromašne u bogatom delu grada, pokušava da politički „preživi“ u jeku rasnih tenzija i borbe lokalnih interesa.

Uz Isaacsa koji se proslavio filmom Inside Llewyn Davis, u seriji se pojavljuju i Catherine Keener, James Belushi, Winona Ryder i Alfred Molina.

3. Utopia

Već smo pisali o britanskoj seriji Utopia, a sada nam stiže i američka verzija. Seriju će režirati David Fincher, dok je za scenario odgovorna Gillian Flynn, autor knjige Iščezla, s kojom je Fincher već sarađivao u istoimenom filmu. Serija prati fanove underground grafičke novele u kojoj se kriju tajne velike zavere.

Još uvek se ne znaju glumci i kada će tačno krenuti prikazivanje. Velike su šanse da će Trent Reznor i Atticus Ross biti zaduženi za muziku.

4. Westworld

Stariji čitaoci se sigurno sećaju legendarnog naučnofanstastičnog vesterna Westworld sa Yul Brynnerom u glavnoj ulozi. Sada nam stiže i serija po istoimenoj knjizi Micheala Crichtona u produkciji J.J. Abramsa (Lost, Alias, Felicity…) i Jonathana Nolana (The Dark Knight, Interstellar) koji je zadužen i za režiju i scenario.

Radnja se odigrava u zabavnom parku u budućnosti po imenu „Westworld“ naseljenim humanoidnim robotima. Autori serije su zainteresovani da preko ove naučnofantastične priče istražuju koncepte veštačke inteligencije, ljudske prirode i moralnosti.

U glavnoj ulozi će se naći Ed Harris. Ostatak glumačke ekipe će upotpuniti Anthony Hopkins, James Marsden, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton i Rodrigo Santoro.

Sa ovakvom ekipom ispred i iza kamere i velikim budžetom, možemo da očekujemo spektakl.

5. Još neimenovana HBO serija u produkciji Micka Jaggera and Martina Scorsesea

Serija će se baviti muzičkom industrijom u Njujorku krajem 70ih godina kada su se u zenitu nalazili pank i disko muzika. Scorsese će režirati prvu epizodu, a glavni autor serije će, kao i poslednjoj njihovoj televizijskoj kolaboraciji Boardwalk Empire, biti Terence Winter.

Bobby Cannavale igra Richie Finestrau, vlasnika diskografske kuće American Century Records. Njegovu ženu Devon igra Olivia Wilde, a u ostalim ulogama su Juno Temple, Andrew “Dice” Clay i Ray Romano.

Jupiter Ascending Filmovi od kojih se očekuje najveća zarada u prvoj polovini godine "Fortitude": Nova serija u pohodu na Evropu – pogledajte trejler „Fortitude“: Nova serija u pohodu na Evropu – pogledajte trejler Messi Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “7 veličanstvenih” mortdecai Novi film Džoni Depa „Mortdekai“ u Cineplexxu