cover www.huffingtonpost.com
KULTURA · film/TV

Mnoge stvari se vremenom menjaju, ali čini se da želja da se što duže ostane mlad i lep nikada ne jenjava. O tome svedoče i najrazličitiji izbori za mis svuda u svetu, koji su i dalje ultra popularni. Ima dosta različitih filmova na tu temu, a mi vam predstavljamo top 5 koje obavezno morate videti, ako već niste.

Drop Dead Gorgeous

Ovaj neobičan i uvrnut indi film u neku ruku ismejava takmičenja za mis, jer na duhovit način prikazuje na šta su sve ljudi spremni kako bi naizgled postigli uspeh i ostvarili svoje snove. Kirsten Danst savršeno je odigrala glavnu ulogu mlade Amber Atkins, a i ostatak glumačke ekipe poprilično je impresivan, ako se uzme u obzir da su role još ostvarile Britani Marfi, Kirsti Eli, Deniz Ričards i Elen Barkin. U ovoj atipičnoj komediji snimljenoj u stilu mockumentary, iliti lažnog dokumentarca, prvi put se pojavila danas poznata i priznata Ejmi Adams.

Miss Congeniality

Šarmantni blokbaster u Hallmark stilu, postao je jedan od kultnih filmova glumice Sandre Bulok. Ona ovde igra mladu i ambicioznu agentkinju FBI, koja mora da se ubaci na izbor za mis Amerike, kako bi sprečila teroristički napad. Problem naravno nastaje zbog njene muškobanjosti i manjka želje da se prilagodi tipčnim standardima lepote. Sporedne uloge Bendžamina Breta, Vilijama Šatnera, a pre svega Majkla Kejna, doprinele su da ovaj film nakon mnogo godina ostane i danas veoma popularan.

Little Miss Sunshine

Uvrnuta porodica kreće na put kako bi najmlađa članica Oliv učestvovala na izboru za mis Kalifornije. I dok Oliv tumači Abagejl Breslin, u ostalim ulogama izdvajaju se Toni Kolet i komičar Stiv Karel. Okarakterisan kao tipičan road movie, ovaj film će vas povesti na nezaboravno putovanje. On zapravo govori o disfunkcionalnoj porodici, koja na kraju, uprkos ličnim problemima i nesuglasicama, postaje bliska. Baš iz razloga što se većina može poistovetiti sa nekim od likova i apsurdnim situacijama, čini ovo kinematografsko delo jednim od onih koje vas u isto vreme rasplaču i nasmeju.

Beautiful

Mona, koju glumi Mini Drajver, učiniće sve kako bi se domogla titule mis Amerike. To podrazumeva i da glumi kako nije u srodstvu sa rođenom ćerkom, pošto je to jedini način da legitimno učestvuje na takmičenju. Većim delom drama, a manjim komedija, film se bavi kompleksnim odnosima između majki i ćerki, govori o važnosti iskrenog prijateljstva, kao i ličnim žrtvama zarad postizanja ciljeva. Interesantno je da je ovo rediteljski prvenac inače poznate glumice Seli Fild, a u filmu se još od zvučnih imena pojavljuje Kejtlin Turner.

Crowned & Dangerous

U pitanju je TV film koji se proslavio zbog svog treš triler vajba, pa je vredan pažnje svih onih kojima je ovakav žanr blizak. Zanimljivo je da je priča navodno zasnovana na istinitom događaju, pa se elementi lepote i glamura ovde prepliću sa ubistvom, intrigama, ljubavlju i misterijom. Glavnu ulogu tumači prelepa Jasmin Blit, a ostatak kasta je, kao i ruku na srce ona, poprilično nepoznat.

Pixarovi filmovi Piksarovi animirani filmovi sa dubokim psihološkim značenjem akcija Konačno se zna ko će igrati Džejmsa Bonda u novom filmu o agentu 007 damsel-mia-wasikowska-robert-pattinson_0 Robert Patinson je zvezda vestern komedije „Damsel“ Bioskop za kraj maja Filmska ponuda za kraj maja · · · · · · ·