5 navika koje poseduje svaki stilizovani muškarac
PULS GRADA · lepota

Muškarac kada hoće može da se stilizuje jednostavnije, lakše i brže nego li žena. Nije tu reč samo o naizgled jednostavnijim odevnim kombinacijama koje nose muškarci za razliku od suprotnog pola, ali dobre pantalone, kaput ili sako u svakom slučaju brzo i jednostavno popravljaju utisak o čoveku. Ipak nisu dobro stilizovani muškarci upravo takvi jer imaju kvalitetan jedan ili više odevnih predmeta, na protiv. Oni znaju par trikova, koji, ukoliko ste radoznali i vama mogu biti otkriveni – da, upravo ovde…

Dobre navike se zaista mogu poneti iz kuće, ali neke od ovih mogu se steći i godinama. Niko vam možda neće otvoreno sugerisati šta da promenite na svom izgledu kako biste bili privlačniji, ali – oči su da gledaju, a uši da slušaju. Osvrnite se oko sebe, odgovori možda leže pod cipelom.

1. Uložite u one odevne predmete koji nikada ne izlaze iz mode

Nema ničeg lošeg u tome da pratite trendove, ali to uvek možete da činite sa detaljima, dok bi što se ključnih komada tiče trebalo da se okrenete klasičnim modelima i krojevima.

2. Skupocene cipele nisu ženski hir

Ne kaže se za džabe – čoveku prvo pogledaj cipele, da bi znao kakav je. To što žene pričaju da su im cipele fetiš, ne znači da ćete vi biti manje muškarac ako se odlučite za kupovinu skupih, kvalitetnih i udobnih cipela, na protiv, one mogu biti statusni simbol, baš kao što su to automobil ili kubanska cigara.

3. Pronađite dobrog krojača i ne dajte mu da ode

Mnogo puta do sada ste verovatno čuli kako krojački zanat izumire, a i nema potrebe za njim, jer, zaboga, tu je konfekcija i sve se može kupiti u tržnom centru. Prava gospoda nikada ne bi menjala odelo šiveno po njihovoj meri, sa tamo nekom markom koja se prodaje svuda u svetu, a šije se ko zna gde. Nema razloga da u 21. veku budete tvrdoglavi i neobrazovani – ručni rad je isto što i unikat!

4. Kvalitetan donji veš se podrazumeva

Ovde se ne misli samo na to da bi stilizovan muškarac trebalo da izbegava pocepane gaće, to bi trebalo da izbegava svaki muškarac, i to ne samo zato što nije lepo… Jednostavno pravilo Tom Forda kaže – na svakih 6 meseci promenite donje rublje i čarape. To su stvari koje se stalno nose, pa je izvesno da će se do tada pohabati. A ukoliko ne koristite jednu istu četkicu za zube 6 godina, nemojte ni rublje.

5. Kod brice na svakih 6 nedelja

Kada jednom upoznate čoveka čijim ste radom zadovoljni, nema razloga da mu ne ostanete verni. Dobar muški frizer ili berberin sigurno će umeti da ceni vernost svoje mušterije. A dok se ne ošišate ponovo, nećete ni biti svesni koliko ste smešno izgledali sa svim onim izraslim čupkastim krajevima.

Gucci Guilty Najbolje zimske mirisne note za muškarca eye-makeup-mistake Zaobiđite ove trendove Četkice Održavanje pribora za šminkanje Maybelline Baby Lips – osveženje za usne