pexels-photo-320036_cover
PULS GRADA · destinacija

Planiranje je završeno. Stres je nestao. Upravo ste se venčali i sad je vreme da se vi i vaš novi suprug/a malo odmorite. Biranje mesta koje ćete posetiti za medeni mesec su one slatke muke zbog kojih ste i ušli u brak. Izbor destinacija je neograničen. Postoje popularne lokacije kao što su Italija, Tajland ili Francuska, ali i neki skriveni dijamanti koje verovatno niste uzimali u obzir. Upoznajte se sa 5 takvih destinacija.

1. Borneo

Ovaj raj u malajskom arhipelagu u jugoistočnoj Aziji je treće najveće ostrvo na svetu i dom jedne od najstarijih kišnih šuma. Mada je Borneo godinama bilo izrazito ekonomski nerazvijeno ostrvo, u poslednje vreme je značajno obnovljena infrastruktura i otvoreno je nekoliko luksuznih hotela. Turiste najviše privlači nacionalni park, a za parove koji bi da se maksimalno opuste i napune baterije za predstojeći zajednički život, naša preporuka su romantične vile pored mora koje nudi Gaya Island Resort.

2. Butan

Zatvorena za turiste do ’70-ih, kraljevina Butan na Himalajima je danas idealna destinacija za mladence koji žele da osete avanturu, ali i da uživaju u miru i spokoju šetnji pored budističkih manastira. Ljubitelji planinarenja i vožnje biciklom neće biti razočarani Butanom. Što se tiče smeštaja, mi bismo se odlučili za prelepe Aman Resorts kolibe.

3. Andamanska ostrva

Andamanska ostrva se nalaze između Indije i Mjanmara i spadaju u neka od najlepših, ali i najmanje istraženih ostrva na svetu. I dalje nema mnogo turista, pa je moguće da zajedno sa svojim partnerom budete potpuno sami na plaži. Postoji nekoliko mesta na kojima možete da iznajmite ronilačku opremu i uživate u lepoti kristalno čistog mora. Među parovima je najpopularniji luksuzni hotel Jalakara na ostrvu Hevlok.

4. Mozambik

Ako želite da medeni mesec provedete i na moru i na kopnu, Mozambik je mesto za vas. Ova država na jugoistoku Afrike izlazi na Indijski okean i poseduje neke od najlepših peskovitih plaža na svetu. Sa turističkim agencijama kao što je &Beyond možete posetite i safari, a što se tiče smeštaja, nećete pronaći ništa bolje od koliba na ostrvu Bengera.

5. Jezero Iseo u Italiji

Jezero Iseo se nalazi u Lombardiji na severu Italije. Idealna je destinacija za mladence koji traže mir na svom medenom mesecu. U poslednje vreme, najviše pažnje privlači svojim restoranima i vinima. Ako ga posetite, nemojte propustiti priliku da se na jezeru provozate klasičnim italijanskim brodićima.

pagecover 10 najpopularnijih destinacija na Instagramu Jedna od brojnih pećina na Zakintosu_cover Tirkiz grčkih ostrva Pržno (2)_cover Leto u Crnoj Gori: Pržno Petrovac_cover Leto u Crnoj Gori: Petrovac – pravi doživljaj Jadrana! · · ·