photo-1499200544186-6b1e3ec3b68ecover1
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Nova godina je vreme donošenja velikih odluka. Tada sebi zadajemo ciljeve koje želimo da ispunimo u narednoj godini, bilo da se radi o poslu, dijeti ili, što će biti u fokusu ovog teksta, ljubavi.

Pročitajte naših 5 saveta za parove u novoj godini i pokušajte da ih primenite u svojoj vezi u 2018.

1. Budite otvoreniji za predloge vašeg partnera

Najlakše je reći ne na sve stvari koje vam se ne sviđaju u vezi. I mada je taj odgovor u nekim situacijama prikladan, postoje mnogi slučajevi kada je bolje napraviti kompromis nego terati inat, posebno kada se radi o manje bitnim stvarima do kojih nam, ako ćemo biti iskreni, i nije preterano stalo.

2. Otvorite dušu kada vam nešto smeta u vezi

Mali problemi koji se ne rešavaju na vreme imaju običaj da metastaziraju u mnogo veće probleme, a da ne govorimo o negativnim poslednicima koje potiskivanje i pritajeni bes mogu imati na vašu psihu. Potrudite se da partneru odmah objasnite šta vas muči jer u suprotnom vaše osećanje ozlojeđenosti prema njemu samo će da raste.

3. Ne zaboravite da se zajedno zabavljate

Ljudi u vezi koji žive zajedno znaju da često viđanje nije garant skladnog odnosa između partnera. Bitnije je da zajednički trenuci budu kvalitetno provedeni, nego da ih ima dosta. Iz tog razloga ne libite se da organizujete izlete, piknike, putovanja, izlaske i večere za sebe i svog partnera i naravno, ne zaboravite, da mu uvek stavite do znanja da uživate u njegovom prisustvu.

4. Unapredite svoje ponašanje pre nego što zatražite od partnera da učini isto

Svako od nas ima kapacitet za napredak. Razmislite dobro koji aspekt svog ponašanja u vezi biste mogli da promenite na bolje i zadajte sebi zadatak da to pokušate da uradite u narednoj godini. Sigurni smo da će vaš partner primetiti pozitivnu promenu i inspirisan vašim primerom, želeti i sam da postane bolja osoba u vezi.

5. Iskazujte ljubav svaki dan

Stara izreka kaže da „lepa reč i gvozdena vrata otvara“, a sigurni smo da ne postoji lepši izraz u našem jeziku od fraze „volim te“. Teško da ćete imati loš dan ako na njegovom početku čujete ove dve reči.


crazy-stupid-love-movie-image-emma-stone-ryan-gosling-01-1000x500 Nauka je dokazala zašto tepamo partneru pandoraad Da dobijete ono što želite allef-vinicius-244440cover 5 ljubavnih saveta koje nipošto ne treba poslušati 18-clothing-hacks-few-girls-know-about 18 trikova sa odećom · · · · ·