da3b78e10cf838ba0a5efdcf8bc54e4b_800_420
U VAZDUHU · urban flash

Kada nam prorade leptirići u stomaku, nismo u stanju da realno sagledamo devojku ili dečka koji nam se dopadne. U tim trenucima zanosa lako zapadamo u zamku idealizovanja, pa primećujemo samo vrline, a mane nekako zapostavimo. Međutim, naiđe momenat kada shvatimo da naša veza nije ista kao na početku, da su razgovori postali dublji, prioriteti drugačiji, a ponekad je i ljubav poprimila neočekivan obrt. Mislili ste da je nekome stalo do vas, a zapravo ste žrtva emocionalne ucene.

Da li se ponekad osetite nelagodno u društvu partnera? Da li vam se čini da stalno činite ustupke ili morate da se izvinjavate za nešto što niste uradili? Ukoliko su vaši odgovori na ova pitanja potvrdni, onda je posredi emocionalna ucena, i vreme je da joj stanete na put. Pogledajte istini u oči i shvatite da ste samo marioneta u rukama nepoverljivog partnera. Ako se prepoznajete u prethodnim redovima, onda vam naši saveti u nastavku mogu puno pomoći da prevaziđete teskobu u kojoj se nalazite.

Njegova meta su ranjive osobe

Osoba koja emocionalno ucenjuje lako prepozna svoju žrtvu. Naime, njihov partner ne postavlja jasna ograničenja na početku veze, već, upravo suprotno, dopušta preveliku intimu. To manipulator zna da iskoristi i brzo upadate u zamku. Čim mu se otvorite i otkrijete vaše strahove i slabosti, počinje igra mačke i miša. Prvi korak je upućivanje komplimenata i reči ohrabrenja, da bi zadobio poverenje. Zatim se malo primiri, da bi vremenom krenuo da vas ismeva pred drugima, sputava slobodu kretanja i kontroliše društveni život. Pazite se ovih znakova pored puta, nije reč o ljubavi i pažnji, već o dubokim kompleksima i nesigurnosti.

Lažno se kaje za svoje postupke

Manipulator vešto koristi reči u svoju korist. Čak i kada kaže da je pogrešio i čini vam se da se iskreno kaje, reč je o još jednoj predstavi. Ako poverujete da će se promeniti i pružite mu još jednu šansu, on će nastaviti po starom, jer oseća da vas drži u šaci. Zna kako partnera da kupi nekom sitnicom ili gestom, ali na vama je da prepoznate da li radi ono što govori, ili se samo pretvara.

Šarm je njegovo glavno oružje

Ovakav partner voli da mu se dive i često je veliki narcis. U početku se pretvara da je neodoljiv, zabavan i veoma uviđavan. Ukoliko mu otkrijete da ste slabi na pse, on će reći kako je i on zaljubljenik u ove kućne ljubimce. U suprotnoj situaciji, imao bi drugačiju priču. Lak je na rečima i ide na kartu šarma. Drugi, nažalost, često ne umeju to da prepoznaju. Njemu je zapravo stalo samo da njega samog.

Drži vas u šaci

Da li vam kada se posvađate vaš partner ne dozvoljava da dođete do reči, krivi vas za to kako se oseća ili preti da će nauditi sebi? Da li osećate da morate da birate između vaše i partnerove sreće? Ukoliko ste dovoljno iskreni prema sebi, znaćete da treba da poverujete intuiciji, i pobegnete glavom bez obzira. Vodite računa da ponovo ne pokleknete, usled salve napada i nametanja krivice.

Pokušava da vas ubedi da ste ludi

Da li vam se događa da vam partner ne veruje da ste nešto videli i čuli? Da vam kaže: „Mora da si umislila ili umislio”, ili Pričaš gluposti”? Na taj način, pokušava da vas spreči da doprete do sebe i istine. U pitanju je prepredena ucena, koja lako može uneti crv sumnje u vašu moć zapažanja, sećanja i zdravog razuma. Ukoliko uočite ove znake u partnerovom ponašanju, brzo zatražite pomoć stručnog lica, jer je reč o ozbiljnom poremećaju ličnosti.

Emocionalna ucena može ostaviti dubok trag na žrtvu. Stoga, ako osećate da vas partner okrivljuje bez povoda, preti vam, ucenjuje vas, igra na kartu sažaljenja ili sumnje, vreme je da ga napustite. Važno je da znate da niste sami, i da je pravi trenutak da napravite prvi korak, uz podršku najbližih i stručnog lica, nastavićete da živite onako kako zaslužujete.

discussion-2822066_1280 Astro detektor: Kako da otkrijete partnerovo nezadovoljstvo 503EB87400000578-6173213-image-m-34_1537097803732 Ovo je tajna najstarije osobe u Velikoj Britaniji collage Duhoviti parovi koji će inspirisati svaku vezu 542bc370-489c-4fa1-a3b7-ffcf64a46cdd-bustle_102416_233 3 ključna koraka da ponovo pronađete ljubav · · ·