collage
PULS GRADA · stilistika

Brz tempo života zahteva udobnost i lakoću koraka, te mnogi muškarci najčešće posežu za patikama i ležernim cipelama. No, nekada prilika zahteva svečaniji kodeks oblačenja, a samim tim i obuću koja je malo formalnija. Bilo da idete na posao, svečanu večeru ili venčanje, dobar par cipela zaokružiće vašu modnu priču i ostaviti daleko upečatljiviji utisak. Zato vam u nastavku otkrivamo 5 modela koje svaki muškarac od stila treba da poseduje.

Lepe kožne cipele ne moraju nužno da budu skupe, jer postoje mnogi popularni brendovi koji nude dobar kvalitet i dizajn za pristupačnu cenu. Ipak, ulaganjem u dizajnerski par cipela, investirate u kvalitet koji će vam trajati čitavog života. Oksfordice, model sa kaišem, mokasine… Izaberite one koje najbolje ilustruju vaš stil i karakter.

1. Oksford cipele

Popularnost ovog klasičnog modela sa pertlama ne jenjava decenijama. Svedenog dizajna i elegantnih linija, ove cipele su siguran izbor budući da se savršeno uklapaju uz bilo koji malo formalniji autfit. Jednobojne, ili u kombinaciji različitih tonova, sa njima jednostavno nema greške!

2. Zumbane cipele

Ukoliko pak volite nešto atraktivnije modele, zumbane cipele su odličan izbor za vas. Vrhunske izrade i prepoznatljivog rada koji podrazumeva šare od izbušenih tačkica različitih veličina, ovaj model deluje jako lepo u bilo kojoj boji, ali je najlepši u raskošnim jesenjim tonovima.

3. Cipele sa kapnom na vrhu

Ovaj elegantan model odličan je u kombinaciji sa smokingom i svečanim odelima. Svedenih linija i naznačenog vrha koji može biti u istoj ili kontrastnoj boji, ovakve cipele nikada ne ostaju nezapažene. Sjajan izbor za poslovne, ali i svečane prilike kada želite da se izdvojite u masi.

4. Cipele sa kaišem

Za sve one koji ne vole pertle, ovakve cipele su sjajan izbor. Mogu imati jedan ili dva kaiša, odnosno kopče, te deluju za nijansu manje formalno od prethodno spomenutih modela. No, to ne znači da ih ne možete nositi u poslovnim prilikama. Naprotiv! U kombinaciji sa dobrim pantalonama i ležerno stilizovanom košuljom, biće pun pogodak!

5. Mokasine

Kada se umorite od strogog dres koda, te poželite malo zabave, tu su mokasine. Za razliku od pomenutih modela, one se javljaju u različitim materijalima, te možete birati između velura, baršuna, lakovane kože, nitni, veza… Ipak, ono što je nezaobilazni detalj jeste ukrasna metalna šnala, odnosno kićanka od resa, koja ovom modelu daje dozu razigranosti i maštovitosti. Odličan izbor uz džins, ali i uz muževno odelo u stilu neprikosnovenih Italijana.

cover Stajliš cipele koje će se nositi u 2019. collage Najbolji stilski trikovi za prikrivanje suvišnih kilograma collage Odevne kombinacije poznatih dama koje ćemo rado kopirati ove zime collage Poznate dame koje su nas najviše inspirisale u protekloj godini · · · ·