604d8be2-5228-4a0f-9fba-fa390eab41af-bustle_102416_236
U VAZDUHU · urban flash

Kada zapadnemo u rutinu i uželimo se promene okruženja, često pomišljamo na selidbu u drugi grad. Ipak, najčešće nismo sigurni koji bi to grad bio. Postoji toliko mesta na ovom svetu, da je nemoguće da živimo u svima njima… Stoga vam danas otkrivamo kako da izaberete grad koji je baš po vašoj meri i u skladu sa vašim sadašnjim potrebama i željama.

Zahvaljujući modernim zanimanjima koja sve više omogućavaju rad od kuće, pitanje selidbe više nije primarno vezano za posao, već za bolji kvalitet života. No, to često ume da bude vrlo širok pojam, te je bitno sačiniti listu želja i prioriteta kako biste suzili izbor i došli do najboljeg rešenja. Zato pažljivo pročitajte nastavak i postavite sebi sledeća pitanja:

1) Zašto želite da napustite grad u kome trenutno živite?

Nekada ćete lako odlučiti šta želite tako što ćete prvo zaključiti šta je to što ne želite. Isto važi i za promenu grada. Razmislite šta je to što vam ne prija u gradu u kome trenutno živite kako biste došli do odgovora kakav grad bi vas učinio srećnim, a onda tragajte u okviru tih parametara.

2) Kakva klima vam najviše prija?

Klima grada u kome živite može imati veliki uticaj na vaše mentalno, pa čak i fizičko stanje. Stoga ona treba da bude bitan faktor u odluci o promeni sredine. U nekim državama kao što je Arizona postoje planinske regije sa puno snega, ali i sunčane oblasti koje su odlične za artritis i neke degenerativne bolesti.

3) Kolikim budžetom raspolažete?

Troškovi života se mnogo razlikuju od grada do grada, odnosno od države do države. To znači da ćete recimo u Berlinu moći da priuštite sebi dvosoban stan, dok biste za isti novac u San Francisku jedva mogli da izdvojite za garsonjeru. Ukoliko vam je budžet skromniji, a opet želite da živite u komforu, onda razmislite o nekom ruralnom predelu ili periferiji grada.

4) Šta je to što vas čini srećnim?

Ukoliko nemate ograničenja, onda se zapitajte kakav predeo i način života zamišljate. Na primer, ukoliko volite da provodite vreme napolju, uživate u dobroj hrani i trendi kafićima, birajte neki uzbudljiv, veći grad koji vam može ponuditi takva zadovoljstva.

5) Gde je skoncentrisana vaša industrija?

Bilo da započinjete novu karijeru, ili nastavljate staru na novom mestu, kretati se među ljudima iz svoje branše svakako je velika prednost za razvoj karijere i uspeh u poslu. Tako će neko ko se bavi modernim tehnologijama odabrati Kaliforniju, dok će ljudi koji se bave modnom industrijom težiti Njujorku.

Na kraju dana, vi ste ti koji će doneti odluku. Zato poslušajte svoje srce i odaberite grad koji je najviše u skladu sa vama i vašim bićem.


photo-1505249961684-d696cc2bb301 Žene se tope kada muškarci rade sledeće stvari naslovna Poznati kadrovi bez cenzure 29-Pieces-of-Actually-Useful-Advice-from-Therapists-You-Can-Use-Today_Social2 Saveti psihoterapeuta koji će vam promeniti život page-osmeh 7 vrsta osmeha i šta oni otkrivaju · · ·