children-403582_960_720_cover
U VAZDUHU · urban flash

Roditelji su bili naš glavni izvor informacija kada smo bili mali, ali to ne znači da je sve što su nam govorili istina. Kada to kažemo, ne mislimo na njihovo ohrabrivanje naše vere u Deda Mraza i ostale „plemenite laži“ koje su imale za cilj da naše detinjstvo učine srećnijim i bezbrižnijim, već ćemo se pre svega baviti analizom njihovih saveta, nastalih na osnovu pogrešnih verovanja, koja su se vremenom pokazala naučno neutemeljenim.

51. Gledanje televizije sa male udaljenosti kvari vid

Ovo je veoma popularna zabluda koju ste sigurno bar jednom čuli tokom odrastanja. Suprotno uvreženom mišljenju, kratkovidost nema nikakve veze sa preteranim gledanjem televizije i kompjutera, već je uglavnom nasledna.

2. Masna hrana i slatkiši izazivaju bubuljice

Zbog masne hrana imamo masnu kožu. Zvuči logično, zar ne? Možda, ali to ne znači da je istina. Do danas se nije pojavilo kredibilno naučno istraživanje koje potvrđuje ovu tezu, a naučni žurnali su puni onih koji je opovrgavaju.

3. Ako progutate žvaku, ostaće u vašem stomaku sedam godina

Ne preporučujemo vam da progutate žvaku, ali ako se to desi, ne morate da brinete o potencijalnim negativnim posledicama. Žvakaće gume se, kao i ostale namirnice, razgrađuje u našem organizmu, jedino taj proces traje duže od prosečnog vremena potrebnog za varanje hrane. Na kraju će sigurno napustiti vaše telo na prirodan način.

4. Kosa će vam brže rasti ako se češće šišate

Rast kose nema nikakve veze sa učestalošću njenog sečenja. Ljudska kosa u proseku raste 0,25 milimetara dnevno. Mnogi faktori utiču na brzinu njenog rasta, među kojima su najbitniji: starost, hormoni i doba godine.

5. Krckanje prstiju izaziva artritis

Nije pronađena veza između ove zanimacije dece, ali i odraslih, i bolesti zglobova. To, naravno, ne sprečava nikoga, uključujući i naše roditelje, da nastavi da širi ovaj mit.

Dijetalno i kalorije Praktični način za merenje porcija brakcover Tajne srećnog braka 5 poznatih parova pagecovergot Game Of Thrones: Kombinacije čuvenih omota albuma sa likovima iz serije čudak Vinny Oh: Ekscentrik koji želi da postane bespolni vanzemaljac · · ·