dark-brown-milk-candy_cover
PULS GRADA · gastro

Čokolada je jedan od najpopularnijih deserta i nije teško razumeti zašto. Osim činjenice da možemo da je jedemo samu za sebe, takođe je možemo dodati drugim slatkišima, napraviti toplu čokoladu ili čak jesti u kombinaciji sa mlekom, zato i ne čudi da postoji toliko različitih brendova čokolada na tržištu. Danas ćemo vam predstaviti 5 najpoznatijih.

1. Ferrero Rocher

Ova čokolada je obavezan zalogaj za svakoga ko voli slatkiše. Ferrero Rocher je brend koji postoji već 200 godina. Svojim bogatim ukusom, ali i izgledom pakovanja, privlači ljude širom sveta. Najpoznatije su njihove kuglice u zlatnom pakovanju, punjene čokoladom i parčićima lešnika.

2. Toblerone

Malo ko nije čuo za Toblerone. Ono što ove čokolade izdvaja od drugih je jedinstveni oblik. Naime, čokolada je spakovana kao dugačka prizma. Najpopularniji ukusi su: lešnik, mlečna čokolada, crna čokolada, bela čokolada i čokolada sa suvim grožđem. Prva Toblerone čokolada je napravljena 1908. i od tada je u srcima svih ozbiljnih sladokusaca.

3. Mars

Kao još jedan brend koji je s nama već dugo vremena (100 godina), Mars je pre svega poznat po istoimenoj čokoladici sa karamelom, medom, bademom i lešnikom. Malo je poznato da korporacija Mars proizvodi i naše druge omiljene slatkiše kao što su Snickers, Milkey Way i Twix.

4. Kit Kat

Popularna čokoladica deli ljude na one koji prvo odvoje štapiće i jedu ih odvojeno, i one druge koji zagrizu od oba štapića pomalo (skandal!). Svi oni ipak jednako uživaju u fantastičnom ukusu ovog proizvoda. U poslednje vreme osim tradicionalnog crvenog Kit Kata postoje i mnogi drugi sa novim ukusima.

5. Lindt & Sprungli

Švajcarski proizvođač čokolada Lindt & Sprungli ima dugu tradiciju pravljenja dezerta finih ukusa. Njihova čokoladica sa kakaom je omiljena širom sveta, a poznati su i po originalnim ukusima čokolade sa čilijem i čokolade sa vasabijem.

page_cover3 Top 10: Najskuplja hrana na svetu rl Ralph Lauren u Londonu otvorio restoran za izabrane coverunicornfood “Unicorn food” – Hrana u duginim bojama IMG_3066_cover Pizza Bar: Stara magija na novoj lokaciji na Vračaru · ·