coverzavisnost
U VAZDUHU · pop trash

Usponi i padovi su normalna stvar u životu svih ljudi, pa je tako i sa poznatim ličnostima. Igrom slučaja, neke od njih su sebi dopustile da se navuku na alkohol, drogu i ostale štetne supstance, i time ozbilno ugroze svoju karijeru. Srećom po njih (ali i nas, njihovih fanova) uspele su da se izbore sa zavisnošću i danas svojim primerom pokazuju da je ipak moguće izvući se iz ovakvih problema i preokrenuti svoj život.

Saznajte u našem tekstu kojih 5 velikih zvezda su pobedile svoju zavisnost.

1. Eminem

Popularni reper je uvek bio poznat po zloupotrebi nelegalnih supstanci, ali su mu na kraju došli glave lekovi za smirenje, ali i oni protiv nesanice i bolova. Eminem se 2007. predozirao i samo mu je brza reakcija lekara spasla život.

Nakon toga, zbog osećaja odgovornosti prema svojoj ćerci, kao i dvoje usvojene dece, on je odlučio da po svaku cenu pobegne iz pakla zavisnosti. Muzika i ljubav bližnjih su igrali veliku ulogu njegovom oporavku.

2. Adele

Na početku svoje karijere, britanska pevačica je dosta brinula o tome kako izgleda na bini. Kako bi se ohrabrila i podigla samopouzdanje, počela je da pije pre koncerata. Vremenom je ova navika postala sve učestalija i ozbiljno joj je ugrozila karijeru.

Naime, ona je dolazila u situacije da zaboravlja tekstove pesama na bini i odlaže obaveze zbog mamurluka i neispavanosti. Što je najgore za njenu profesiju, primetila je da alkohol loše utiče i na njen glas. Ipak, posle operacije ligamenata Adele je donela odluku da prestane da pije i danas se oseća bolje nego ikad.

3. Robert Downey Jr.

Od harizmatičnog mladića iz glumačke porodice očekivalo se da će vrlo lako postati velika zvezda, međutim Robertov put do vrha Holivuda je bio znatno trnovitiji. Iako je već u dvadesetim glumio glavne uloge u filmovima A produkcije, zloupotreba droge, skandali i problemi sa zakonom su ga u drugoj polovini ’90-ih doveli do dna. Čak je i 16 meseci proveo iza rešetaka.

Njegov oporavak je počeo 2001, a sa svakom sledećom godinom je bio sve bliži stazama stare slave. U 2008, godini kada je igrao u filmovima Iron Man i Tropic Thunder, svima je već bilo jasno da mogu ozbiljno da računaju na njega i od tada se nalazi u uskom krugu najvećih filmskih zvezda današnjice.

4. Angelina Jolie

„Probala sam sve droge koje postoje. Bilo je to veoma mračno doba za mene.“

Verovali ili ne, ovo su reči jedne od najlepših žena na planeti. Biografija Angeline Jolie je puna gorkih iskustava. Osim zavisnosti od droge, nju su mučile i anoreksija i depresija.

Srećom, pronašla je snagu u sebi da se izbori sa svojim porocima. Kada je saznala da će igrati glavnu ulogu u filmu Lara Croft: Tomb Raider Angelina je odlučila da okrene drugi list. Nakon što je pomogla sebi, krenula je da pomaže i drugima. Usvojila je decu iz najsiromašnijih delova naše planete i posvetila se humanitarnom radu.

5. Daniel Radcliffe

Filmski Hari Poter se jedno vreme nije odvajao od čašice alkohola. Nije bilo retko da tokom snimanja filmova bude pijan, a nekoliko puta mu se desilo da se probudi na nepoznatim mestima, bez sećanja kako je tu završio.

Po završetku poslednjeg Hari Poter filma nešto se u njemu prelomilo. Jednog dana je otišao u dugu šetnju i nakon pet sati hoda shtvatio je da ni u jednom trenutku nije imao želju za alkoholom. Ovo saznanje ga je motivisalno u nameri da više nikad sebi ne dozvoli da bude rob alkohola. Daniel je danas potpuno trezan i jedino na šta je navučen su duge šetnje!

Parovi Nismo ni znali da su oni bili u vezi Kim, Kanye i Average Rob Vi i vaši poznati prijatelji (uz pomoć Photoshopa) hbz-vegetarians-00-index1-1506100806 Ove poznate dame ne jedu meso pagecover Junaci pop kulture su zalutali na dela klasične umetnosti · · · · ·