fun-cold-elegance-face-41208-cover
PULS GRADA · lepota

Stomatolozi će vam reći da je ljudima uvek više stalo do izgleda nego do zdravlja zuba. Ljudima posebno smeta što im zubi tokom godina postaju sve tamniji, a mnoge od njih ta činjenica čini nesigurnim svaki put kada se osmehnu na javnom mestu.

Verujemo da ste upoznati sa stomatološkim procedurama za izbeljivanje zuba, ali šta biste rekli kada bi znali da postoje i neki svima dostupni prirodni načini da se dođe do istog rezultata. U ovom tekstu ćemo vas upoznati sa nekima od njih.

1. Izbeljivanje zuba zgnječenim jagodama

Dovoljno je da zgnječene jagode namažete kao pastu na vašu četkicu i nakon jednog pranja zuba već ćete primetiti da su vam zubi znatno sjajniji i belji. Jagode poseduju kiseline koje će vam pomoći da odstranite prljavštine, ali vodite računa da nakon pranja sa njima dobro isperete usta vodom sa malo sode bikarbone.

2. Izbeljivanje zuba uljem od kokosa

Ova stara indijska tehnika podrazumeva da nekoliko minuta ispirate usta uljem od kokosa. Ono se smatra prirodnim izbeljivačem zuba, a osim toga ono smanjuje rizik od pojave karijesa i bolesti desni.

3. Izbeljivanje zuba korom od pomorandže

Trljanje zuba unutrašnjim delom kore od pomorandže se smatra bezbednim načinom da se izbele zubi. Beli deo koji čini unutrašnjost kore se inače i koristi kao jedan od sastojaka sredstava za izbeljivanje zuba.

4. Izbeljivanje zuba aktivnim ugljem

Aktivni ugalj ima sposobnost da apsorbuje supstance koje se nalaze u kafi, čaju i vinu, napicima najčešće odgovornim za žutenje zuba. Prodaje se u formi praha koji se uz pomoć obične četkice nanosi na zube.

5. Izbeljivanje zuba uz pomoć jabukovog sirćeta

Mnogi su upoznati sa činjenicom da jabukovo sirće ima anti-bakterijsko dejstvo, ali malo ko zna da ono takođe može da se koristi i za izbeljivanje zuba. Obavezno ispirajte usta jabukovim sirćetom, ali je preporučljivo i da četkicom umočenom u ovu tečnost iščistite same zube.

These-Ugly-Duckling-Cover Inspirativne transformacije nekadašnjih „ružnih pačića“ Avon Mark Epic ruz-cover Mark Epic ruževi 123 Problemi sa brushalterom koje muškarci nikada neće razumeti cover 10 načina da izgledate 5 godina mlađe (ako želite) · · · · ·