cover5prolece
PULS GRADA · moda

Sudeći po modnim trendovima – prugasto nam se piše. Horizontalne, vertikalne, jednobojne ili šarene, suvereno su zavladale prolećnom scenom, a najlepše ih je naravno nositi na haljinama. Kako nam stižu Uskrs i Prvi maj, te tako malo odmora i razloga za slavlje, nudimo vam pet kombinacija koje će biti idealne za svaku priliku u kojoj se nađete.

Vaše je samo da uz ove haljine, cipele i torbe, odaberete šta ćete ogrnuti. Da vam malo pomognemo – stara dobra teksas jakna i trench mantil, rešiće svaku nedoumicu.

Proleterski šik

Ako ste radni i vredni, uvek u gužvi, pa dosta vremena provodite na ulicama i u jurnjavi gradom, najvažnije je da vam bude udobno i komotno. To naravno ne znači da treba da se lište modnih trendova i dobrog izgleda. Zbog toga će prugasta sportska haljina od pamuka, u pratnji sandala, patika ili cipela na deblju platformu, biti idealan izbor. A s obzirom da su rančevi i dalje popularni, izaberite neki lep kožni ili platneni koji će povezati čitav look, nabacite ga na leđa, i pravac u nove pobede.

Večernja dominacija

Kada padne mrak i svi odahnu od dnevnih obaveza i posla, vreme je da se izađe na piće, večeru, u provod, na dejt ili druženje sa prijaetljima. Klasičnu malu crnu haljinu zamenite onom dužom sa uspravnim belim prugama, koje će izdužiti figuru i uneti dinamiku. Cipele ili plitke čizmice sa otvorenim prstima i blok petom dobro će se slagati s haljinom, a posebno ako imaju neobičan dezen ili ukrase poput nitni. Torbu možete poneti i u ruci, pa ukoliko je jednostavna i jednobojna bilo bi lepo da ima neobičnu ili upečatljivu ručku.

Plava harmonija boje neba

Neka se pruge na maksi haljini manifestuju u nebo plavoj i oblak beloj nijansi. Karner, otkrivena ramena i kaiš oko struka, kao tri trendi detalja, učiniće svaku haljinu, pa i ovu, znatno zanimljivijom. Sandale od svetlog teksasa biće dobra pratnja, ali ne samo prugastoj haljini, već i većini stvari koje obučete, što znači da bi svakako trebalo da ih uvrstite u svoj prolećno-modni asortiman. Kako bi sve ostalo u tonu, neupadliva i manja bela torba zaokružiće ovaj prefinjen, jednostavan i lepršav izgled, pogodan za sve dnevne prilike, od poslovnih sastanaka do relaksirajućeg ispijanja kafe.

Uskršnja kombinatorika

Postoji nepisano pravilo koje kaže da je žuta Uskršnja boja. Kako je ritual kuckanja jaja i obilatog ručka skoro pa neizbežan, odlučite se za haljinu jarko žute boje, i budite u skladu sa prazničnom atmosferom. Tako ujedno možete uživati i u samom vikendu, i svim aktivnostima koje on donosi. Da bi sve bilo veselije, odaberite i cipele upadljive boje, samo u nekoj drugoj nijansi. Detalji, kao što su mašnice na ramenima haljine i kaišićima sandala, povezaće izgled, a ceger-torba na pruge uneti moderan element koji će na dobar način “preseći” celokupan utisak.

Deca cveća novog doba

Ako niste ljubitelj pruga, sledeći motiv koji je uvek popularan, a posebno u proleće, svakako je cveće. Pošto su providni materijali još uvek izuzetno traženi, haljina poput ove u sebi zapravo spaja dve dužine, pa tako čas deluje kao mini, a čas kao maksi. Otkrivena ramena i ovde su prisutna, a apsolutna hit boja – milenijalska roze, pojavljuje se na sandalama i torbi, kao i na cvetićima na haljini, čime se postiže izgled savršen za romantične prilike. Naizgled sitnice, poput kopči na torbi i cipelama, kao i lažne perle inkorporirane u petu, sve ukupno čini kombinaciju koja na najbolji način zaokružuje trenutno najtraženije stilove.

30. Fashion Selection Vodimo vas na 30. Fashion Selection 1490288631-scandi-pink_cover Milenijalska roze: Boja koja je osvojila modu Muška prolećna moda Prolećni komadi odeće za muškarce coverleszazous Pokret Zazous: Kada je moda značila revoluciju · · · · · · · ·