The ruins of the amphitheater on background Etna at sunset
PULS GRADA · destinacija

Još nismo upoznali nekoga ko se kajao što je posetio Siciliju. Ako ste i vi zainteresovani da letujete na ovom čuvenom italijanskom ostrvu, pročitajte u našem tekstu šta je to što ga čini idealnom turističkom destinacijom svih svetskih putnika.

Rezervišite svoje letovanje u Siciliji po LAST MINUTE ceni. Avio aranžmani, 10 noćenja već od 408€. Polazak je 24. juna.

Taormina

Slikovita Taormina nalazi se na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat kao „Biser Mediterana“. Šetnja gornjim delom grada, u koji se ulazi kroz vrata „Porta Mesina“ i poseta grčko-rimskom pozorištu iz 3. veka p.n.e., jednom od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba – idealno je proveden dan na Siciliji.

Ćefalu

Jedno od omiljenih italijanskih letovališta. Smešteno je u podnožju čuvenog stenovitog rta „The Rock“, poznatog po dugoj peščanoj plaži, krivudavim i šarmantnim uličicama, gde ćete sigurno jesti odličan sladoled i piti preukusnu italijansku kafu :)

Etna

Najviši aktivni vulkan u Evropi, ujedno je i jedan od najljepših. Možda i najneverovatniji doživljaj je vožnja žičarom sa pogledom na vulkan. Pa tako, ako ste na Siciliji, ne propustite da posetite jedini aktivni vulkan u Evropi.

Palermo

Glavni grad Sicilije, mesto gde je čuvena mafija Cosa Nostra započela svoje „slavne“ dane. Pregršt kulturno istorijskih spomenika privući će vašu pažnju, a mediteranskom šarmu ovog grada, teško ćete odoleti.

Kanoli

Najukusniji razlog da posetite Siciliju :) Iako ih možete probati bilo gde u Italiji, sicilijanske „male tube“ su autentične i najukusnije. Punjenje od maskarpone sira može biti obogaćeno najrazličitijim dodacima.

shutterstock_143007394 Trento: Austrougarski šmek i alpski špek moscu2-1528788037 Razglednica iz Rusije, svetske prestonice fudbala Đerba Otkrivamo vam najbolje gradove za zabavu 015866fb7dfc4162ce63d9e327574b09 Koje grčko ostrvo odgovara vašem senzibilitetu? · · · · ·