friendswebcover
U VAZDUHU · urban flash

Praznici su prilika da se ponovo vidimo sa našim najstarijim prijateljima i prisetimo se svih srećnih momenata u kojima smo zajedno uživali. S njima smo prošli sito i rešeto i verovatno ne postoje osobe koje nas bolje poznaju od njih.

Iz tog razloga, pravo je vreme da se podsetimo zašto su naši najstariji prijatelji nezamenljivi i zbog čega bi trebalo da se potrudimo da i dalje održavamo vezu sa njima iako možda više ne živimo u istom gradu ili državi.

1. Oni nas podsećaju ko smo i odakle smo

Stari prijatelji će vas pitati kako vam je na poslu i u vezi, ali oni su takođe i oni s kojima ćete se šaliti kao da ste i dalje u osnovnoj školi. Svaki susret će biti povod da se prisetite bezbrižnih momenata detinjstva, a budete iskreni, malo nostalgije tokom stresnog života u svetu odraslih nikada nije na odmet.

2. Oni znaju kako da nas oraspolože

Oni se i dalje sećaju šta nas zasmejava i kako da nas oraspolože kada smo potišteni. Uostalom, već su nas videli mnogo puta u takvim situacijama tokom zajedničkog odrastanja. Dodatni plus je što njima nikada ne moramo da se pravdamo.

3. U njihovom prisustvu se osećamo kao sa porodicom, ali bez pritiska

Toplina porodičnog doma je nezamenljiva, ali gotovo jednaka bliskost postoji i između starih prijatelja, s tim što od njih možemo očekivati manje osude zbog nekih (ne)donešenih odluka.

4. Uživamo u njihovom društvu iako više nemamo zajedničkih interesovanja

S godinama se sve više okružujemo ljudima koji su slični nama i s kojima delimo ista interesovanja. Nažalost kada se ona promene, prekidaju se i prijateljstva. Sa starim prjateljima nije tako. Bez obzira koliko smo se promenili u međuvremenu, osećaj neraskidive povezanosti između nas ostaje isti i uvek imamo o čemu da pričamo.

5. Oni su najiskreniji prijatelji koje ćemo ikada imati

Decenije prijateljstva nisu za bacanje. Ako se novi prijatelji ustručavaju da nam kažu šta stvarno misle, stariji nemaju taj problem jer znaju da ih nećemo tek tako otpisati zbog toga što su nam rekli, a složićete se, ponekad je potrebno da ljudi budu potpuno iskreni prema nama i kažu nam gde grešimo.

img-how-nations-eat-tag-your-foreign-friend-355 Saznajte kako se jede u različitim zemljama sveta 18240460-333460-cover Kako žene i muškarci gledaju na iste stvari shutterstock_363690710-1000x500 Nostradamusova predviđanja za 2018. landscape-1471514511-natalie-portman-thor Najveći strahovi horoskopskih znakova ·