pexels-photo-416528
PULS GRADA · zdravlje

Neće vas iznenaditi ako vam kažemo da je voda zdrava za vaše telo. Ona poseduje 0 kalorija i šećera za razliku od drugih napitaka, a bez redovne hidratacije ljudski organizam jednostavno nije u stanju da funkcioniše.

Postoje mnoge koristi od konzumiranja vode. U nastavku ćemo vam otkriti neke od njih…

Pijenje vode smanjuje šansu da se pojave infekcije

Voda prenosi kiseonik do ćelija našeg organizma i tako mu omogućava da funkcioniše. Nije slučajno da doktori uvek preporučuju bolesnicima da ne zaborave da redovno unose tečnosti jer je to najsigurniji način da ojačaju svoj imunitet. Konzumiranje vode je posebno neophodno da bi se izbegle infekcije bešike i bubrega.

Voda je ključna za našu koncentraciju

Naše telo se sastoji od 75% vode, a ova supstanca čini čak 85% mozga. Ako mislite da će on jednako dobro raditi ako ste dehidrirani, grdno se varate. Iz tog razloga nije teško razumeti zašto je česti unos vode ključan za dobru koncentraciju.

Voda je naš najveći saveznik u borbi protiv glavobolje

Dehidracija tela može da izazove glavobolju, a ponekad i nesvest. U takvim situacijama ne postoji ništa bolje što možete da uradite za vaš organizam od pijenja čaše vode. Da biste izbegli ove boljke, preporučuje se da dnevno konzumirate bar 2 litra vode.

Što više pijemo vode, to će nam biti zdravije srce

Da li ste znali da krv sadrži 84% vode? To znači kada ste dehidrirani, krv postaje gušća pa samim tim srce treba više da radi da bi omogućilo njen protok kroz organizam. To svakako nije dobro i dovodi do ozbiljnih bolesti. Ne dozvolite sebi da dođete u takvu situaciju, već odmah sada donesite odluku da ćete u svoje telo unositi znatno više vode.

Voda reguliše temperaturu našeg tela

Voda je ključna za regulaciju temperature ljudskog organizma. Kada izgubimo dosta vode znojenjem nakon napornog treninga ili tokom letnjih vrućina, bitno je da što pre nadoknadimo taj nedostak unošenjem tečnosti, a najbolje bi bilo da se u takvim slučajevima odlučimo za običnu vodu.

rawpixel-973112-unsplash Kako da kupujete namirnice? – Dijetetičar vas savetuje photo-1536737841565-ec82d08124347 Koliko kalorija trošimo tokom svakodnevnih aktivnosti? olive-oil-968657_1280 Ove namirnice pomažu u borbi protiv holesterola naslovna Kako da smršate ove godine? · · · · ·