www.sheknows.com
PULS GRADA · stilistika

Nećemo da vam pametujemo koga da vodite na maturu, mada je najbolje ići u većem društvu. Niti ćemo da vam popujemo da pazite koliko pijete, pošto računamo da poznajete svoje razumne limite. A ponajmanje da vas savetujemo kome da izjavite ljubav, jer svi znamo da je srce to koje bira. Ali zato molim vas pazite na ovih 5 stvari, kao što su bele čarape, narandžasti ten i primitivni ispadi!

1. Limuzina

Stići na proslavu u velikom stilu svakako je plus, što ne znači da treba preterivati i kreirati kič situacije, a jedna od takvih je shvakako bahata vožnja limuzinom. Takvo primitivno razgledanje grada i kočenje iovako već opterećenog saobraćaja ostavite ljudima sa manje stila. Nema ama baš nikakve sramote da vas roditelji odvezu na lokaciju, ili da kao sav normalan svet – uzmete taksi. Štedite energiju na zabavnije stvari od vrištanja iz limuzine i ispadanja kroz prozor.

2. Solarijum

Neretko se maturanti, a posebno ženski deo ove populacije, malo pre famozne proslave upute u solarijume i posegnu za kremama za samopotamljivanje. Razlog je donekle razumljiv, jer ljudi sa blago pocrnelom kožom deluju vitkije i zategnutije. Ipak, rizik da dobijete neželjenu boju poput tamno braon i narandžaste je veliki, pa bi bilo bolje da zadržite prirodnu boju tena, i samo posebno negujete kožu u danima pre slavlja kako bi zablistala kada žurka konačno počne.

3. Bele čarape na crno odelo

Neka se momci od stila koji vode računa o svom izgledu ne ljute, ali ovo je definitivno jedna od najuobičajenijih modnih grešaka koja se, nekim čudom, ponavlja kroz čitave generacije maturanata. Povedite računa pa na vreme obezbedite lep par čarapa koji će se idealno uklopiti uz odelo i cipele. Crna, tamno teget i siva boja biće dobar izbor, kao i čarape sa specifičnim dezenom. Jedino što ne dolazi u obzir jeste da za ovako svečanu priliku obujete bele sportske čarape.

4. Previše šminke i nakita

Od silne želje da lepo izgledate i pokažete se u najboljem svetlu, može doći do neželjenih preterivanja, koja se najčešće odraze na šminku i izbor nakita. Najlogičnije bi bilo da odaberete jedan od ta dva pristupa, i da ga istaknete u prvi plan. Dakle, ako imate ruž u upadljivoj nijansi i “mačje oči”, zaobiđite takozvane “luster minđuše” i nizanje puno narukvica. A opet, ako se odlučite na masivnu ogrlicu ili ekstravagantno prstenje, stavite suptilniju šminku neutralnih tonova.

5. Neudobne cipele

Zbog mode se uvek treba malo žrtvovati, ali ne i ići u krajnost. S obzirom da vas, nadamo se, čeka duga luda i nezaboravna noć, od velikog je značaja da vam bude udobno. Zato izaberite cipele sa dobrim kalupom i udobnom štiklom, kako vas ne bi žuljale i ometale u plesanju. A ako baš imate neke toliko posebne cipele zbog kojih ste spremni da istrpite bol, za svaki slučaj ponesite rezervnu obuću u posebnoj torbi, kako biste u nekom trenutku mogli da se preobujete, i komotnije nastavite sa slavljem.

cover Muške čarape: Elementarna edukacija i korisni saveti 5a940a1ddc2b3_p9iUxAb__605 15 modnih katastrofa koje su se zaista desile cover Idealni autfit za svaki horoskopski znak u 2018. godini cover Panama šeširi su opet u modi · · · · · · ·