myki_facebook
U VAZDUHU · urban flash

Kućni ljubimci su velika radost, ali i velika odgovornost, naročito ukoliko su nestašni i skloni bežanju ili gubljenju. Kako biste zaštitili svog ljubimca, dajemo vam nekoliko praktičnih saveta.

1. Odgovarajući povodac. Izaberite povodac koji će odgovarati veličini ljubimca, ali i obezbediti mu slobodu kretanja. Redovno proveravajte koliko je povodac istrošen i sklon pucanju, kako biste blagovremeno nabavili novi.

2. Razmišljajte preventivno. Učinite ono što je u vašoj moći da olakšate slučajnom pronalazaču vašeg ljubimca, pre nego što se neprijatne okolnosti uopšte dese. Obavezno čipujte ljubimca i pobrinite se da dostupni podaci (adresa, broj telefona) budu aktuelni.

3. Brzo reagujte. Ukoliko ljubimac nestane, jedan od uređaja koji vam može pružiti neophodnu brzinu reagovanja je MyKi Pet treker uz koji možete da označite tzv. bezbedne zone i putem Android ili iOS aplikacije odmah biti obavešteni ukoliko ih ljubimac napusti. Ovaj korisni gedžet nudi tri vrste lokalizacije – GPS, LBS i Wi-Fi, pomoću kojih se ljubimac može pratiti kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorijama.

4. Osećaj doma i van kuće. Pri selidbi, putovanju ili drugoj daljoj promeni lokacije, vaš mezimac može da pokuša da se „vrati kući“, te da pobegne i izgubi se u nepoznatom okruženju. Stoga, iskoristite stare igračke, ćebiće ili čak predmete koji mirišu na vas kako biste im pružili osećaj udobnosti i sigurnosti gde god se nalaze.

5. Grmljavina, petarde i vatrometi. Iznenadni glasni zvuci nepoznatog porekla, posebno ukoliko su praćeni specifičnim mirisom i svetlom mogu da izazovu instinktivnu reakciju životinje da se sakrije ili pobegne. Pokušajte da naviknete svog ljubimca na ovo iskustvo tako što ćete nekoliko meseci pred davanje hrane, igranje, izlazak u šetnju i slične aktivnosti koje životinja smatra prijatnim puštati snimljeni zvuk npr. vatrometa. Vremenom povećavajte jačinu zvuka, kako bi se ljubimac aklimatizovao na ovu senzaciju.

catscover Maskiranje uz ograničen budžet page_cover Šta se sve viđa u gradskom prevozu Kreditna kartica - zaštita (foto: Pixabay) Vi i ekonomija na ti: Kako da sprečite zloupotrebu platne kartice Kada bi reporteri u stvarnom životu pričali kao na televiziji Kada bi reporteri u stvarnom životu pričali kao na televiziji · · ·