pexels-photo-7442
U VAZDUHU · urban flash

Zarad vaše veze, karijere i prijateljstva, ne dozvolite sebi da vaši prsti prenose najvažnije poruke bliskim ljudima, već umesto pisanja SMS-ova, okrenite njihov broj ili još bolje, dogovorite vreme i mesto viđanja.

Postoji mnogo razloga zbog kojih je slanje poruka neprikladno u situacijama kada želite da otkrijete neke bitne informacije ljudima s kojima ste prisni, ali dva se izdvajaju. To pre svega pokazuje nepoštovanje prema njima. Takođe, SMS-ovi ne prenose na pravi način poruku i neretko dovode do nesporazuma između sagovornika jer jedan od njih, na primer, nije razumeo pravu intenciju drugog. U slučaju razgovora uživo, retko će doći do ovakvog nerazumevanja.

Otkrićemo vam u nastavku kojih 5 stvari nikako ne bi trebalo da uradite preko poruka.

1. Prenesete dobre vesti

Danas je popularno objavljivati dobre vesti na društvenim mrežama pa tako gotovo svakodnevno saznajemo da su nam se prijatelji verili, dobili novi posao ili diplomirali. Ne smatramo da ima nešto sporno u tome, ali ipak mislimo da je ponekad bolje da i o ovakvim pozitivnim promenama u svom životu prvo razgovarate sa najbližim osobama preko telefona ili uživo. Tako ćete im signalizirati da cenite njihovo prijateljstvo i stavićete ih u svojevrstan privilegovan položaj u odnosu na ostale poznanike.

2. Raskinete vezu

Bilo da ste u vezi godinama ili ste izašli svega nekoliko puta, vaš partner zaslužuje da mu kažete u lice da prekidate vašu romansu. Raskidanje porukom je jedna od najgorih stvari koju možete da uradite nekome. Time se prikazujete u lošem svetlu i otkrivate svoju bezobzirnost prema drugim ljudima, ali i svoj kukavičluk. 

3. Otkrijete poverljive informacije

Možda verujete ljudima kojima šaljete poruke sa poverljivim informacijama, ali u eri čestih hakerskih napada na provajdere i čitave društvene mreže, sigurnije je da razgovarate sa osobom jedan na jedan. To posebno važi kada je u pitanju slanje finansijskih informacija, poslovnih tajni ili fotografija za koje ne želite da dospeju u javnost.

4. Svađate se sa partnerom

Sigurno ste bili u situaciji da se svađate sa partnerom preko poruka. Ponekad se i dešava da se svađe iz stvarnog sveta nastave na ovaj način. Savetujemo vam da gledate da izbegnete ovakav metod komunikacije. Gotovo je sigurno da nećete rešiti nijedan problem s partnerom ako ga napadnete porukama. Niko (normalan) ne voli da odgovara na kilometarske poruke svojim kilometarskim porukama. Osim toga, poruke sakrivaju vaš ton glasa i izraz lica koji mnogo preciznije otkrivaju vaše prave namere sagovorniku i tako smanjuju šansu za pomirenje.

5. Prenesete važnu poruku

Kada nekome treba nešto bitno da saopštite, poslednje što bi trebalo da uradite je da im pošaljete poruku. Šta ako datoj osobi telefon nije pri ruci? Ili ga ne čuje? Poziv telefonom jedino dolazi u obzir u takvim situacijama.

women-2808629_1280 Ova osobina je znak visoke inteligencije paper-3376854_1280 Kako da se držite novogodišnjih odluka photo-1516571748831-5d81767b788d Naučne činjenice koje nas nisu učili u školi page-cover-superheroji Portreti superheroja u stilu slika iz 16. i 17. veka · · ·