pexels-photo-171296cover
U VAZDUHU · urban flash

Život bi nam bio dosta lakši kada bi prihvatili svoja, ali i ograničenja celog ljudskog roda. Međutim, izgleda da je u našoj prirodi da tražimo savršenstvo i uvek sanjarimo o najboljim mogućim ishodima. Ne treba biti večiti pesimista, ali prihvatanje realnosti i nekih teških istina nas može dugoročno osloboditi osećanja permanentne frustracije.

1. Ništa nije večno. Sve se menja.

Potrebno je da uživate u dobrim momentima svog života dok još možete. Ne gubite vreme u žalu za prošlošću, već se posvetiti svojoj sadašnjoj sreći. Nažalost, loše stvari koje se svakom od nas dešavaju su neizbežne, ali i one će proći (bar u većini slučajeva).

2. Vaša veza sa voljenom osobom nikada neće biti savršena.

Poznata izreka kaže da je „savršeno neprijatelj dobrog“. Ne analizirajte vaš odnos sa partnerom do tančina, jer su velike šanse da su mane koje vi primećujete u vašoj vezi obična iluzija koja vas sprečava da uživate u onome što imate zajedno.

3. Kukanje je veliko gubljenje vremena.

Živimo u svetu u kome je kukanje praktično stavljeno na pijedestal. Ranije je ljude bilo sramota da se žale, čak iako su imali mnogo validnije razloge za frustraciju od današnjih generacija. Ostavite se ove aktivnosti. Razumemo da vam može popraviti raspoloženje u kratkom roku da sa nekim podelite svoj problem (iili problem), ali bolje bi bilo da isto vreme utrošite na pronalaženje njegovog rešenja.

4. Male su šanse da ćete završiti bogati i slavni.

Život u kome smo okruženi porodicom, partnerom i prijateljima koji nas vole i cene nije nužno lošiji od onoga koji imaju bogati i slavni ljudi. Uostalom, nismo svi predodređeni da budemo specijalni, niti imamo sreću da smo rođeni u bogatoj porodici. Budite zadovoljni onim što imate. To ne znači da treba da budete asketa, ali nije na odmet da budete realni u svojim očekivanjima.

5. Ne postoje jednostavni recepti za sreću koji će rešiti sve vaše probleme. 

I kada bi rešili sve sadašnje probleme, neizbežno je da bi se pojavili novi. Takva je sudbina svih ljudi na svetu. To, naravno, nije razlog za očajavanje. Uvek možemo malo po malo da unapređujemo naš život, a najveću satisfakciju ćemo osećati kada isto učinimo i za druge ljude.

poznaticover Ko bi rekao da su ove poznate ličnosti isto godište children-403582_960_720_cover 5 pogrešnih stvari koje su nas roditelji učili Dijetalno i kalorije Praktični način za merenje porcija brakcover Tajne srećnog braka 5 poznatih parova · ·