pagecover
PULS GRADA · moda

Od moderne verzije serije „Dinastija“ i pobede Republikanaca na američkim izborima, pa do uspeha nostalgične serije „Čudnije stvari“ i ponovnog trvenja između Zapada i Rusije koje nas podseća na Hladni rat, sve nam se više čini da živimo u reprizi osamdesetih. Pogledajte kako se to reflektuje na modu, pregledom nekih novih/starih trendova u oblačenju.

1.Fluorescentne boje

Mada su crna, crvena i srebrna, boje koje su obeležile dekadu osamdesetih, ta era je bila i u znaku fluorescentnih nijansi. Danas se one polako vraćaju u modu, pa neretko možemo primetiti velike zvezde u odeći ovih boja, kao što je na primer Blejk Lajvli na slici ispod.

2. Kožne kombinacije

Što više kože nosite, to ćete biti bliži modnom stilu osamdesetih. Probajte kombinaciju kožne jakne i kožne mini suknje kao Hejli Stajnfeld, ili se odlučite za haljinu na preklop u motociklističkom stilu kao Dita fon Tiz.

3. Kaiševi/pojasevi ukrašeni nakitom

Verovatno niko nije više pogodio izgled osamdesetih nego Selena Gomez na ovoj fotografiji. Veliki pojas sa nakitom? Prisutan! Naramenice? Tu! Bele cipele na štikle? Naravno!

4. Ekstravagantne naočare za sunce

Za povratak ekstravagantnih naočara za sunce najzaslužnija je, pa ko drugi nego, Gucci modna kuća. Uporedite njihov novi model sa onim koji je nosila Goldi Hon u filmu Overboard iz 1987. godine.

5. Kratke haljine sa otkrivenim ramenom

Kendal Džener je na festivalu u Kanu pokazala da je prava modna ikona kada se na crvenom tepihu pojavila u spektakularnoj Giambattista Valli haljini koja izgleda kao nešto što je vremenskom mašinom stiglo iz osamdesetih.

prom16_cover U maminoj haljini na maturskoj večeri landscape-1496697189-trendsinandout-3 3+3: Šta će biti (i šta neće) u trendu ovog leta hbz-brigitte-macron-gettyimages-682957202-index-1494870369 Brižit Makron: Modni stil prve dame Francuske Model Nike Cortez Nike Cortez: Klasičan dizajn koji dominira i nakon četiri decenije · · · · · ·