pjimage - 2019-06-17T224520.758
PULS GRADA · gastro

Tokom leta većina ljudi gubi apetit zbog velikih vrućina, međutim, ima i onih koji baš tada dobiju inspiraciju, te rado eksperimentišu sa omiljenim letnjim ukusima. Kao rezultat toga, trendovi u ishrani se često menjaju i svaka sezona nudi nešto novo…

Zato vam predstavljamo pet trendova u ishrani za koje se pretpostavlja da će postati hit ovog leta.

1. Egzotični začini

Ne morate da otputujete u daleke zemlje da biste jeli kao u Marakešu ili Istanbulu. Severnoafrički i istočnomediteranski začini dolaze i u naše krajeve, a na vama je samo da ih iskoristite uz dozu eksperimentisanja.

2. Sangrija

Pored aperola i rozea, pravo letnje piće je sangrija. Ovo špansko vino karakteriše sladak voćni ukus, a nije naodmet da u sangriju dodate i sitno naseckano voće, a zatim sve to ohladite u toku dana tako da bude spremno za noćno uživanje.

3. Horčata

Zvanično je počela sezona ledene kafe, ali ovog leta pokušajte da uobičajenu hladnu kafu zamenite za nešto malo slađe. Horčata – tradicionalno meksičko pirinčano mleko – u kombinaciji sa espresom daje neverovatan sladak ukus koji će vas savršeno osvežiti tokom vrelih dana.

4. Dijeta zasićenjem

Najnoviji trend u zdravoj ishrani zapravo je miks zdravog razuma i nauke. U pitanju je takozvana dijeta zasićenjem, koja kombinuje keto i mediteransku ishranu. Karakteriše je konzumiranje namirnica koje stvaraju osećaj sitosti. Tu spadaju vlaknasti plodovi i povrće, zdrave masti i mlečni proizvodi bogati probiotikom.

5. Moktel

Ako do sada niste znali, moktel je zapravo miks gaziranog pića i nekog drugog soka. Reč je o savršenom voćnom ukusu koji osvežava, a uz to ne dovodi do mamurluka, jer u njemu nema alkohola. Živeli!

Plakat Palic 2019 DJ Džejms Lavel gost Palićkog festivala © Dario Marić - dariomaric.tumblr.com Kiehl’s otvorio svoja prva vrata u Srbiji! BeFunky-collage Još par dana za prijavu na „PepsiCo Go: START“ program obuke naslovna Održana je najavna press konferencija 48. „Sofest“-a · ·