page-cover-rekordi
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Svaka žena je jedinstvena, ali postoje dame koje se svojom specifičnošću, veštinom i napornim radom izdvajaju od ostalih.

Danas ćemo se baviti takvim ženama i predstaviti vam 5 pripadnica lepšeg pola koje su zapisane u Ginisovoj knjizi rekorda u najneobičnijim kategorijama.

1. Najjača žena na svetu

Poljsku snagatorku Anu Floršik često nazivaju najsnažnijom ženom sveta. Ona to verovatno i jeste budući da je u stanju da podigne blizu 500 kg. Ipak, ona je u Ginisovoj knjizi rekorda zbog mnogo smešnijeg razloga. Ana je rekorderka u dizanju muškaraca. Njoj je pošlo za rukom da za 2 minuta podigne 12 muškaraca iznad sebe i baci ih! Svakako nije preporučljivo zameriti se ovoj dami.

2. Najsavitljivija žena na svetu

Džulija Guntel važi za najsavitljiviju ženu sveta, međutim kao i u prethodnom slučaju, njen Ginisov rekord je vezan za nešto mnogo neobičnije. Naime, Džuliji je uspelo da za 12 sekundi probuši tri balona isključivo savijanjem leđa kao na slici iznad teksta.

3. Žena sa najviše tetovaža

Amerikanku Džuliju Gnuse ponekad nazivaju „ilustrovana dama“, iz razloga što je oko 95% površine njenog tela pokriveno tetovažama. Možda vam se čini da je malo preterala, ali postoji vrlo dobar razlog zašto se odlučila za tetoviranje svog tela. Džulija pati od porfirije, bolesti koja izaziva stvaranje plikova i ožiljaka na koži pod uticajem sunčevog zračenja. Tetovaže su u njenom slučaju samo jedan od načina da ih pokrije.

4. Žena sa najtanjim strukom

Dvadesetsedmogodišnja Piksi Foks nije čudo prirode. Ona svoj izgled duguje pre svega plastičnim hirurzima. Njoj nije bilo dovoljno što je ugradila silikone u grudi već se odvažila i na jedan malo radikalniji korak. Piksi je dozvolila da joj odstrane 6 donjih rebara i ona sada ima obima struka od svega 40 cm!

5. Rekorderka u trčanju maratona na štiklama

Bivša američka plesačica Ajrin Suel je postavila svetski rekord u trčanju maratona u cipelama na štikle. Ova devojka je pretrčala čak 43 kilometara za 7 sati i 28 minuta, što je bolji rezultat od prethodnog rekorda za 2 minuta. Trčanje maratona je teško i u najboljoj sportskoj obući, a kamoli u nečemu što većini žena zadaje probleme i tokom hodanja.

same-weight-fitness-incredible-cover Magija treninga: Isto kilograma, a bolja figura a7de3fbb2ba635c5c0ee75bd36aa95bb-1000x500 Kako pravilno da hodate u visokim štiklama? keiraknightley-1519618169 Coco Mademoiselle: Parfem se promenio Kira Najtli ostaje respect-each-others-space--and-talk-about-things-that-matter 6 roditeljskih saveta za srećnu vezu · ·