nature-3042751_1280
U VAZDUHU · životinje

Iako su psi i ljudi prijatelji već hiljadama godina, ne možemo baš razumeti šta naši četvoronožni ljubimci misle i osećaju. Oni isto imaju svoje ličnosti i želje, a kako bi naš odnos sa njima bio odgovarajući, treba obratiti pažnju na neke uobičajene zablude u vezi sa njima.

Postoje različite rase pasa, koje imaju sopstvene osobine i ne treba se isto ponašati prema svima. Možda i najbitnije je da ne tretiramo pse kao male ljude, jer oni to nisu i ne treba da budu. Ovo su neke od najčešćih zabluda o njihovom ponašanju.

Psi vole da dele

Za razliku od ljudi, psi ne vole da dele stvari, već su fokusiraniji na to da ih zadrže. Zato im ne treba uzimati hranu ili igračke osim ako već nisu dresirani za tako nešto.

Ljudski dodir je uvek poželjan

Iako psi obično vole da ih vlasnik pomazi, to nije uvek slučaj, pogotovu kada su u pitanju nepoznati ljudi. Fizički kontakt nije uvek prijatan, naročito kada su u pitanju ljudski zagrljaji, koji mogu uplašiti male četvoronošce.

Drugi psi su dobrodošli u domu

Zbog svog porekla i evolucije, psi su naučeni da brane svoju teritoriju, tako da kada u kuću dođu drugi psi, to se može smatrati velikom pretnjom i invazijom na ličnu teritoriju.

Veliko dvorište zamenjuje šetnje

Iako će svaki pas uživati u velikom dvorištu, posle nekog vremena će mu dosaditi. A kako oni po prirodi vole da istražuju, morate im omogućiti izlaske u šetnju, koji će im biti najzabavniji.

Psi prilaze nepoznatim osobama da se igraju

Verovatno vam je poznato da vlasnici pasa smatraju kako oni samo žele da se igraju sa vama na ulici i da nisu agresivni. Međutim, oni obično samo istražuju okolinu i ako procene da ste im pretnja, mogu da odluče da laju ili napadnu.

cane-1-1526730691 Godina pasa na modnom i filmskom platnu page-cover Najsmešnije slike divljih životinja u 2018. Naslovna ilustracija - Platibelodon (wallpapername.com) Pet izumrlih surlaša čiji su ostaci pronađeni u Srbiji mace u nevolji Mačke koje su same sebe dovele u nevolju · ·