cover2
PULS GRADA · moda

Kao i svi bogati ljudi, zvezde iz industrije zabave konstantno gledaju da ulože svoj novac i iskoriste svoj uspešan brend u novim preduzetničkim poduhvatima. Za muzičare i glumce to najčešće znači ulazak u svet mode.

I dok neki, kao što su na primer Puff Daddy, Justin Timberlake i Pharell, zarađuju milione od svojih modnih linija, više je onih manje uspešnih koji ne uspevaju dugo da opstanu na tržištu odeće. Upoznajmo se sa pet takvih modnih linija poznatih muškaraca:

1. Malibu Dave (David Hasselhoff)

Godine poslovanja: 2006.

Inspirisan velikim uspehom svojih Don’t Hassel the Hoff kratkih majica, čuveni američki glumac koji se proslavio ulogom Mitcha Buchannona u serije Baywatch, je odlučio da napravi svoju modnu liniju posvećenu odeći za surfere. Na njegovu žalost, kompanija nije uspela da preživi više od godinu dana. Možda je pametnije da se popularni The Hoff drži onoga što najbolje zna (mislimo na pevanje pesama o slobodi naravno).

2. FuMan Skeeto (Chris Kirkpatrick iz grupe NSYNC)

Godine poslovanja: 1999-2002.

Svojevremeno idoli tinejdžerki širom sveta, NSYNC su i pored svoje popularnosti i gomile novca na raspolaganju, bili sigurno najgore obučene pop zvezde. U velikoj konkurenciji modnih antitalenata, izdvaja se Chris Kirkpatrick, koji nikada nije propustio priliku da nas nasmeje svojim izborom garderobe (a da ne pričamo tek o njegovim frizurama). Naravno, to ga nije sprečilo da ni manje ni više osnuje svoju modnu liniju glupavog imena FuMan Skeeto, koja je postojala čak tri godine.

3. Dilligaf (The Situation)

Godine poslovanja: 2010-)

Kao učesnik popularnog rijalitija Jersey Shore o razuzdanoj i izkvarcovanoj američkoj omladini u ovome gradu, Michael Paul Sorrentino, poznatiji i kao The Situation (!?), je sigurno poslednja osoba na čiji stil bi trebalo da se ugledamo. Imena Dilligaf (skraćeno za Do I look like I give a fuck), ovu modnu liniju čine pre svega komadi odeće koji se ugledaju na bajkerski stil, ali koje, naravno, nijedan bajker na svetu ne bi obukao.

4. Outkast Clothing Co.

Godine poslovanja: 2002-2004.

Popularni hip hop duo iz Atlante, poznat po svojim hitovima Ms. Jackson i Hey Ya!, se u zenitu svoje popularnosti početkom 2000-ih oprobao i u modnoj industriji. Jedan od glavnih razloga propasti ovog brenda je i činjenica da je član grupe Andre 3000 izjavio da nikad ne bi obukao bilo šta iz ove kolekcije. Postavlja se pitanje što je onda uopšte učestvovao u njenom osnivanju i pozajmio ime grupe.

5. Soji (Common i Jeremy Piven)

Godine poslovanja: 2007.c

Reper i glumac Common i zvezda serije Entourage Jeremy Piven su 2007. osnovali zajedničku modnu kuću Soji, specijalizovanu za muške kape. Nakon što je stalno morao da odgovara ljudima gde je nabavio svoje kape, Common je stekao utisak da postoji veliko interesovanje za ovaj komad odeće i odlučio da se i sam upusti u proizvodnju istog. Ispostavilo se, međutim, da je procena bila skroz pogrešna i kompanija nije preživela drugu godinu.

Burberry "London In Los Angeles" Event- Inside Beckhamovi: Porodica od stila Mango 2016. Mango kolekcija za proleće/leto: Od ležernosti do nežnosti cover Modni dvoboj: Kožna jakna vs teksas jakna Mladoženje u modi Top 5: Idealne kombinacije za mladoženje i muške svatove ·