productivity-1995786_960_720cover
U VAZDUHU · urban flash

Povećanje produktivnosti na poslu je nedostižni cilj većine zaposlenih. Svi smo svesni negativnih efekata rastrzanosti i buke u kancelariji na naše poslovne performanse, ali i pored toga veoma nam je teško da nešto po tom pitanju promenimo.

Nekima, međutim, ipak polazi za rukom da na jednostavan povećaju svoju produktivnost. Saznajte u našem tekstu tajne njihovog uspeha.

1. Oni se fokusiraju na popravljanje svog raspoloženja

Bezbroj istraživanja je potvrdilo intuitivnu istinu da su srećniji ljudi i produktivniji. To znači da treba manje energije da utrošite na pronalaženja specifičnih rešenja za probleme u radu, a više se posvetite vašem ukupnom stanju uma. Optimističan životni stav će gotovo uvek dati bolje rezultate od suprotnog, čak i ako za njega ne postoje dobri razlozi.

2. Oni stavljaju akcenat na fizičku formu

Ako nemate dovoljno energije za postizanje vaših ciljeva, džaba vam sve volja i želja ovog sveta. Posao će kasniti i neće biti kvalitetno urađen. Fizička forma je preduslov produktivnog rada, a osim toga, vežbanje i sportske aktivnosti pozitivno deluju i na naše raspoloženje

3. Oni prave pauze

Pravovremene pauze su ključne za držanje visokog nivoa produktivnosti tokom čitavog dana na poslu. Iskoristite ih da se kvalitetno odmorite u opuštajućim aktivnostima kao što su šetnje i slušanje muzike. Izbegavajte elektronske uređaje, vesti i svaki drugi opterećujući sadržaj, ali i interakciju sa napornim ljudima.

4. Oni vode računa da spavaju dovoljno svake večeri

Povećati produktivnost znači postići više za isto utrošeno vreme u radu. S tim u vezi, nebitno je da li ste radili 8 ili 12 sati ako su rezultati identični, ali s druge strane, neizbežno je da ćete u drugom slučaju verovatno manje spavati i doći umorni na posao narednog dana, kada ponovo nećete biti u stanju da pružite vaš maksimum i naći ćete se u istom začaranom krugu. Zato zapamtite, kvalitetan san nema zamenu. Osam sati je idealno, ali i sedam će biti dovoljno.

5. Oni ne pokušavaju da sve urade odjednom

Tzv. multitaskovanje je neizbežno u modernom poslu, ali nije uvek preporučljivo ako postoji izbor da ga ne praktikujete. Poslovni zadaci su sami po sebi teški da bi ih konstantno mešali i radili malo jedan, malo drugi. Fokusirajte se na prioritetni zadatak i gledajte da ga uradite dobro, a tek onda pređite na ostale.


love-560783_960_720 Jasni znaci koji govore da je luda za vama fas Kako da znate vodite li zanimljiv život? 50-ways-to-sit-animation-reference 50 načina sedenja: Koji je vaš omiljeni? pagehoteli Nisu se nadali ovakvim „iznenađenjima“ u hotelima · · ·