extra_large-1527693996-cover-image
U VAZDUHU · urban flash

Traženje partnera u moderno doba iziskuje dosta strpljenja i posvećenosti. Čak i u vezi postoji neka vrsta nesigurnosti oko toga da li smo sa pravom osobom i da li je to ono što smo tražili.

Svakako da su veze nešto za šta je potrebno dvoje i na čemu treba konstantno raditi i truditi se. Ali čak i u takvim situacijama, javlja se neizvesnost oko toga da li smo napravili dobar izbor i da li je naš partner baš ta osoba sa kojom i treba da budemo. U nastavku je nekoliko znakova koje su stručnjaci za veze istakli kao pokazatelje da ste sa pravom osobom.

Ne želi da vas menja

Ukoliko ste sa nekim ko vas se stidi u javnosti ili želi da promeni nešto što vas čini baš osobom kakva jeste, to znači da je ta osoba pogrešna za vas. To je znak nekoga ko želi da ima kontrolu i to se neće promeniti. Pravi partner će vas voleti zbog toga kakvi jeste i neće želeti da promeni ono što predstavljate.

Sluša vas

Kada neko pokazuje pravu zainteresovanost za vas i vaš život, to je dobar znak da ćete se slagati. Ukoliko se razgovor svodi na to da oni uvek pričaju o sebi, bez ikakvog interesa za vaš život, to znači da vi predstavljate samo publiku i da će tako i ostati.

Srećna je kad ste i vi srećni

Za uspešnu vezu i zajednički život potrebna je želja da partner bude srećan bar koliko i vi, ili srećniji. U takvoj situaciji, kada je druga osoba srećna, i vi ćete biti srećni i lakše ćete doći do dogovora, kompromisa i zajedničkih odluka.

Teši vas kada ste tužni

Jedan od najbitnijih pokazatelja kakva je neko osoba je kako se ponaša prema partneru kada je on tužan ili neraspoložen. Svako može da ima loš dan, ali je bitno da li će druga osoba tada posvetiti pažnju partneru i želeti da mu pomogne, ili ga samo kritikovati. Dobar odnos donosi empatiju i želju da partnera shvatimo ozbiljno u svim situacijama.

Uklapa se u vaš život

Dobra veza podrazumeva da se partner uklapa i u druge aspekte vašeg života, da se slaže sa vašim prijateljima i porodicom, što važi i za vas u suprotnom smeru. Takođe je bitno da imate zajedničke interese i stvari koje volite da radite zajedno, jer to znači da veza može da bude održiva u budućnosti.

thought-catalog-383693-unsplash-1000x500 Kako pronaći motivaciju kada vam je najpotrebnija? photo-1500644813727-ac2ce0ae31f8 Zajednički rituali koji grade jaku vezu cc06b6ccaf18d2e998b1e70b1b0781bc_800_420 Šta otisak prsta otkriva o vama evolution-297234_960_720 6 popularnih mitova vezanih za biologiju · · ·