page-marvel-cover
KULTURA · film/TV

Specijalni efekti, spektakularne akcione scene i zabavni dijalozi nisu jedino zbog čega Marvelovi superherojski filmovi obaraju rekorde gledanosti. Mnogi ljudi se odlučuju za odlazak u bioskop kako bi na velikom ekranu videli svoje omiljene holivudske zvezde koje su bile deo ovih filmova kao što su Semjuel L. Džekson, Robert Dauni Džunior, Skarlet Johanson i Kris Hemsvort. Ovoj grupi se od skora pridružila i Oskarovka Bri Larson čiji film „Kapetan Marvel“ otvara superherojsku sezonu u novoj godini. 

Jasno je da su svi oni imali višestruke koristi od pojavljivanja u Marvelovom filmskom univerzumu. Popularnost im je još više skočila, a svakako i račun u banci nije loše prošao.

Postoje, međutim, mnoge zvezde koji nisu imale ovu sreću, bilo zbog činjenica da se period snimanja filmova nije uklopio u njihov raspored ili zato što su u poslednjem trenutku studio odlučio za neke druge glumce. Danas ćemo vam otkriti 5 holivudskih zvezda kojima je malo falilo da postanu Marvelovi superheroji.

1. Emili Blant

Teško je zamisliti bilo kog drugog osim Skarlet Johanson u ulozi Crne udovice, ali malo je falilo da Emili Blant završi u prepoznatljivom jednodelnom kostimu ove popularne junakinje. Na kraju je producenti ipak nisu izabrali za tu rolu. Kasnije su joj ponudili da bude Pegi Karter u filmu Kapetan Amerika: Prvi osvetnik, ali zbog drugih obaveza glumice od toga nije bilo ništa. Ipak, Emili, koja je u međuvremenu bila zvezda hitova kao što su Tiho mesto, Sikario i Povratak Meri Popins, kaže da joj je drago što nije dobila uloge u Marvelovim filmovima jer je to omugućilo da budeo deo mnogih drugih zanimljivih projekata.

2. Džozef Gordon-Levit

Pre nego što je dobio poziv od Marvel studija da glumi Pitera Kvila u Čuvarima galaksijeDžozef Gordon-Levit je već iza sebe imao ulogu u jednom superherojskom filmu. Bila je to rola u filmu Uspon mračnog viteza, poslednjem delu trilogije o Betmenu reditelja Kristofera Nolana. Džozef očigledno nije želeo da izda DC filmski univerzum pa je ovu ponudu glatko odbio i umesto nje izabrao da glumi u filmu Grad greha 2: Ubistva vredna.

3. Dejvid Duhovni

Zvezdi serija Dosije X i Kalifornikacija je malo falilo da bude filmski Neverovatni Halk, ali je na kraju studio ipak izabrao Edvarda Nortona. Kao što je poznato, on nije dugo trajao u ovoj ulozi pa je rola Brusa Benera ubrzo završila u krilu Marka Rafala. Zanimljivo je da njih dvojica nisu jedini koji su igrali ovog superheroja u novom milenijumu. Prvi je bio Erik Bana koji je bio zvezda filma Halk 2003. godine.

4. Džejson Momoa

U intervjuu za Entertainment Weekly prošle godine, Džejson Momoa je rekao da se svojevremeno sastao sa Entonijem i Džoom Rusoom, rediteljima četiri ostvarenja iz Marvelovog filmskog univerzumu, u vezi potencijalne uloge u jednom od njihovih budućih filmova. Još uvek nije otkriveno koga je tačno Džejson trebalo da glumi, ali se najverovatnije radilo o negativcu. Sada kada je postao filmski Akvamen, šanse za to su ravne nuli.

5. Hoakin Finiks

Hoakin Finiks je bio igri za ulogu Dr. Strendža, međutim, producenti filma o ovom čarobnjaku su smatrali da je Benedikt Kamberbeč bolji izbor. Hoakin nije imao problem sa njihovom odlukom i izjavio je da je verovatno dobro što nije obukao superherojsko odelo jer je bi ga to sprečilo da se pojavi u nekim drugim po njemu vrednijim filmovima.

Amazon-Lord-of-the-Rings-TV-Show-Header Amazon sprema seriju „Gospodar prstenova“ resdogsbdcap1_original Najbolji filmski kadrovi Kventina Tarantina 5616 Netflix otkupio prava na „Sto godina samoće“ Aidan Monaghan/AMC Leteći bodeži u borbi za Badlands · · ·