page-glumci
KULTURA · film/TV

Neke glumačke zvezde su vrlo rano u svom životu stekle slavu. U ovu grupu možemo uvrstiti glumce i glumice kao što su Leonardo Dikaprio, En Hetavej, Tom Kruz i Skarlet Johanson. Međutim, postoje i oni kojima je trebalo malo duže vremena da se proslave. U ovom tekstu ćemo se baviti njima.

Sledećih 5 glumačkih zvezda su poznate svakom ko bar letimično prati filmove i serije, ali to nije bilo uvek tako. Saznajte u našem tekstu koliko su ove zvezde imale godina kada su prvi put osetile slast velike popularnosti.

Semjuel L. Džekson

Semjuel L. Džekson se bavi glumom još od sedamdesetih. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih je zabeležio nekoliko zapaženih sporednih uloga u filmovima Do the Right Thing, Goodfellas i Jungle Fever, ali je tek 1994. postao holivudska zvezda zahvaljujući svojoj nezaboravnoj roli u filmu Pulp Fiction. Tada je imao 46 godina.

Džudi Denč

Kao i mnogi drugih glumci i glumice, Džudi Denč je imala veoma uspešnu karijeru u pozorištu pre nego što se odlučila za prelazak na veliko platno. Danas je najviše prepoznajemo po ulozi M, šefice Džejmsa Bonda u poslednjih sedam filmova o poznatom filmskom tajnom agentu. Ona se prvi put našla u ovoj ulozi kada joj je bilo 60 godina u filmu Golden Eye iz 1994. U međuvremenu je sedam puta nominovana za Oskara, a prestižnu statuu je odnela kući 1998. za svoju sporednu rolu u filmu Shakespeare in Love. 

Brajan Krenston

Brajana Krenstona danas možemo videti u filmovima A produkcije, ali se mora priznati da ga je dotle dovela već stečena slava u serijama. Prvo nas je šarmirao kao otac glavnog junaka u seriji Malcolm in the Middle, da bi se definitivno etablirao kao glumačka zvezda ulogom Voltera Vajta u popularnoj TV drami Breaking Bad. Inače, Brajan je na početku snimanja serije Malcolm in the Middle bio četrdesetčetvorogodišnjak.

Melisa Mekarti

Čini se da je Melisa Mekarti igrala u većini popularnih komedija u poslednjih 10 godina, međutim, ovom periodu slave su prethodile dekade pojavljivanja u sporednim ulogama više ili manje uspešnih filmova i serija. Može se reći da je njena rola u filmu Bridesmaids označila prekretnicu u njenoj karijeri. U tom trenutku je imala 41 godinu. Usledile su uloge u popularnim komedijama The Heat, Spy i Ghostbusters, ali i hit seriji Mike & Molly. Melisa je 2015. dobila svoju zvezdu na čuvenoj Stazi slavnih u Holivudu.

Kristof Volc

Ne znamo odakle je Kventin Tarantino iskopao Kristofa Volca, ali hvala mu na tome! Austrijski glumac je 2009. imao iza sebe imao bezbroj pozorišnih i televizijskih uloga u Austriji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, ali je tek svojom nezaboravnom rolom u filmu Inglourious Bastards dospeo na radar šire javnosti. Za nju je nagređen Oskarom, kao i za ulogu u narednom Tarantinovom filmu Django Unchained tri godine kasnije. Nije malo za glumca za koga niko nije čuo do njegove 53. godine.

3u1 filmovi bioskop 3 u 1: Bez velikih očekivanja Morgan Jones (Photo: Gene Page/AMC) Morgan James u 4. sezoni serije „Fear the Walking Dead“ Rampage Rampage: Novi film Dvejna Džonsona u bioskopima Crna mačka beli mačor Vratite ih u bioskope: 4 srpska filma koja slave 20. rođendan · · · ·