Pirelli
KULTURA · fotografija · U VAZDUHU · urban flash

Inicijalno promotivni materijal za italijanskog proizvođača automobilskih guma, Pirellijev kalendar je danas sinonim za lepe žene i fantastične editorijale. Zaista, retko šta se u istoriji marketinga smatra tako kultnim poduhvatom.

Od kada je prvi put lansiran 1964. godine, Pirellijev kalendar je postao dom za najveće svetske modele i najbolje svetske fotografe. Ovaj provokativni način za praćenje protoka vremena postao je nešto čemu se ljudi raduju više nego samoj Novoj godini, a njegova ekskluzivnost ubrzo je postala razlog da se editorijali prave na najegzotičnijim mestima planete. Za Pirellijev kalendar radili su fotografi poput Herba Rittsa, Petera Bearda i Nicka Knighta, a 1986. godine pridružio im se i čuveni Helmut Newton. Ništa manje važni, modeli kao što su Catherine Deneuve, Naomi Campbell, Gisele Bündchen i Kate Moss stajali su ispred njihovih objektiva. Za zlatnu godišnjicu ovog kalendara, podsećamo se najboljih fotografija koje su krasile njegove stranice u proteklih pedeset godina.

Sarah Moon, 1972.Otvori galeriju
Holy Men Magični portreti indijskih isposnika Scarlett Johanson Taschen objavio SUMO knjigu fotografija Annie Leibovitz Screen Generation Digitalna generacija Mick Jagger, 1964. Čuvene fotografije Davida Baileya na izložbi · · · · · · ·