cover
NULL · stilistika

Iako je vreme promenljivo, što ume da iritira, činjenica je da nas vruć talas neće skoro napustiti. Više od bilo koje odeće, vaša koža je ta koja najviše dolazi do izražaja, zbog čega zaslužuje da je ukrasite i naglasite, u čemu vam apsolutno pomaže dobar izbor nakita. Po pet predloga u pet kategorija ne samo da će vas inspirisati, već će i rešti svaku nedoumicu koju sunčanica eventualno proizvede u vašoj glavi.

Leta ove 2017. godine izbegnite glomazan i upadljiv nakit. Držite se suptilnih i diskretnih komada, i znajte da je umnožavanje i repeticija ključ. Lagan i jednostavan nakit sa specifičnim akcentima ne samo da je lep, već je komotan i siguran za nošenje.

Predlog No. 1 – Ogrlice u slojevima

Kada je reč o ogrlicama, i dalje se nije mnogo daleko odmaklo od principa choker ogrlica. Što znači da su popularne one koje idu tik uz vrat, s tim što je akcenat sada na tankom lančiću i upadljivom medaljonu, privesku ili visuljku na sredini. Možete se poigravati komadima dragog kamenja, ali i bižuterije, kombinujući što različitije materijale i neobičnije oblike. Stavite više ogrlica odjedanput da bi vrat i dekolte došli do izražaja, što će savršeno pratiti svaki večernji autfit.

Predlog No. 2 – Nanizane narukvice

Što više delikatnih narukvica na ruci, to bolje! Zaobiđite glomazne i masivne, a odlučite se za tanke sa sitnim detaljima. Izuzetno su trendi one narukvice koje u sebi zapravo sadrže nekoliko narukvica koje se fiksiraju samo jednom zakačaljkom. One su posebno lepe, jer svaka u okviru njih može biti drugačija, što unosi dodatnu dinamiku u izgled, koji biva mladalački i nenapadan. Zlatna boja u kombinaciji sa belim i plavim ukrasima, idealna je za osećaj morske atmosfere, koji je uvek poželjan tokom leta, bilo da ste u gradu ili na moru.

Predlog No. 3 – Mnoštvo prstenja

Nešto slično što se uočava kod ogrlica i narukvica ponavlja se i kod prstenja. Nosite ih što više, čak i po nekoliko na jednom prstu, ali neka budu jednostavni. Neka svaki nosi posebnu priču iza sebe, pa ih kombinujte sledeći taj princip. Biće lepše da su svi srebrni ili svi zlatni, a da kamenčići, gravure i sitni detalji na njima budu ti koji će svakog posebno izdvojiti. Poigravanje njihovim oblicima i teksturama staviće vaše šake u fokus, pa vam u tom slučaju osim prstenja drugi nakit neće ni biti potreban.

Predlog No. 4 – Minđuše u formi zlatnih alki

Opet se vraćamo na zlato, koje nekako najbolje predstavlja leto, u svoj njegovoj opuštenosti, ali i eleganciji. Alke su veoma praktične, jer ih tokom kupanja i provoda ne možete tako lako izgubiti kao druge minđuše. A leti stvarno imate pametnija posla nego da se na svaki okret hvatate za uši i proveravate da minđuše nisu „otplovile“ u nepoznatom pravcu. Alke naravno mogu biti različitih veličina, i dok su obično krajnje jednostavne, postoje i one koje imaju netipičan oblik i minimalne ukrase. Ako imate isplanirane aktivnosti tokom čitavog dana i večeri, koje god da izaberete, sasvim će podjednako poslužiti u ležernim, kao i u svečanim prilikama.

Predlog No. 5 – Suptilne nožne narukvice

Neke od najlepših stvari u životu obično budu one koje ne primetite odmah, već one koje vas naknadno iznenade. Takav efekat, barem kada je letnji nakit u pitanju, imaju narukvice koje se nose oko zgloba na nogama (možda ih treba nazvati nanožnice ili nadzglobnice!). Izlaze iz mode, pa se opet vraćaju, ali neka ova godina bude u njihovom znaku. Ulepšaće i istaći svaku nogu, stopalo i obuću. Ukoliko nosite jednostavne sandale ili cipele, ove narukvice biće pravi način da ih ulepšate, i da svi pogledi budu uprti ka vama. Dovoljno je da narukvice diskretno zveckaju ili da samo jedan biser visi na lančiću oko noge, pa da sav drugi nakit postane suvišan i pričeka neko naredno leto.

cover Novi načini za nošenje kupaćih kostima cover odeća u duginim bojama Odeća u duginim bojama · · · · · · · ·