I-photographed-6-dogs-and-their-possessions-to-show-you-the-life-they-live-5acf1d260f5e8__880
U VAZDUHU · životinje

Baš kao i ljudi, i psi se vezuju za lične predmete, i na taj način pomažu svojim vlasnicima da ih bolje upoznaju. Predmeti koje svakodnevno koriste i hrana koju jedu pružaju nam uvid u nihov svet. Otkrivaju nam šta ih čini ponosnim i srećnim, ali i njihovu ranjivu stranu. Uslikati predmete koji su im važni znači raznežiti posmatrača, jer su te fotografije prikaz psećeg svakodnevnog života u malom.

Autorka ovih fotografija, Ališa Rius, veliki je ljubitelj životinja. Kada je počela da se bavi fotografisanjem životinja, želela je da prikaže više od običnog portreta. Kako bi najbolje dočarala njihove karaktere, trudila se da zabeleži kako se oni ponašaju dok rade ono što vole ili u čemu su najbolji.

Nas kao ljudska bića opisuje ono što nas okružuje, stvari koje posedujemo, ono što volimo, ono u čemu uživamo, muzika koju slušamo, knjige koje čitamo, pa čak i stvari koje moramo da uradimo po svaku cenu. Isto važi i za pse. Svaki pas poseduje ili radi nešto što pokazuje kakav je on zapravo ili kroz šta trenutno prolazi.

Engleski buldog je rasa poznata po svojoj tvrdoglavosti, a tvrodglavi psi postaju jako frustrirani kada ne dobiju ono što žele. Pa, kako onda Meda kanališe bes? Tako što žvaće sve što stigne.

Ili Lola Rouz, beli ši-cu maltezer koji je razmažen do te mere da ima svoj Instagram profil i ponaša se kao prava princeza.

To što se na fotografiji pored pasa nalaze i njihovi lični predmeti, pruža novu dimenziju jer nam pomaže da ih bolje upoznamo. Stoga, kada budete gledali našu galeriju, najpre ćete uočiti psa i njegov pogled, zatim ćete videti predmete, i na posletku tom pogledu udahnuti novo značenje. Koji pas vam se najviše dopada?

Za više fotografija, pogledajte Ališin Instagram profil.

Svakodnevni život jednog psaOtvori galeriju
BeEIhdQnt03-png__700 Tužne istine o životinjama koje verovatno niste znali Untitled collage Život sa mačkama nikad nije dosadan Veliki kenguri su se bolje prilagodili životu u ljudskom okruženju od manjih vrsta (foto Jacqui Barker) Svet koji nestaje: Prelepe fotografije životinja macke Groteskne mačke srednjovekovne umetnosti · · · ·