pagecover
PULS GRADA · gastro

Leto je pred nama, što znači da je vreme da maksimalno iskoristimo sveže sezonsko povrće i voće s kojima se svakodnevno susrećemo u prodavnicama i na pijacama. Ako ste kao mi, i dosadili su vam svi obroci bazirani na zelenoj salati, radovaćete se našoj listi na kojoj možete pronaći alternativni izbor veoma ukusnih letnjih salata bez ovog povrća. Pogledajte koje su vam sve kombinacije na raspolaganju.

1. Salata sa pečenom paprikom, feta sirom, pinjolima i bosiljkom

Prženi pinjoli, pečene paprike, feta, masline i bosiljak. Da li nešto može da zvuči ukusnije od ovoga? Kratak odgovor: ne. Kompletan recept možete pronaći OVDE.

2. Salata sa brokolijem i jagodama

Kombinacija voća i povrća će vas dodatno osvežiti za vreme vrelih letnjih dana. Slatka i hrskava, ova salata je takođe i veoma bogata vitaminima. Saznajte kako se pravi OVDE.

3. Salata sa paradajzom i lubenicom

Verujemo da još niste probali ovu kombinaciju. Slatkoća lubenice i blaga kiselost paradajza se odlično uklapaju i prava je šteta što nam neko nije ranije otkrio magiju ove mešavine. Detaljan recept je dostupan OVDE.

4. Salata sa kukuruzom i mladim lukom

Jednostavan recept ove salate možete pregledati OVDE. Ne zaboravite da je dobro posolite i pomešate sa listovima bosiljka, koji će joj dati neophodnu svežinu.

5. Tajlanska salata sa krastavcima i kikirikijem

Hrskavi krastavci i slani kikiriki se kombinuju sa zelenom paprikom u salati koja je prosto idealna za letnje dane. Više o njenoj pripremi saznajte OVDE.

6. Kapreze salata sa pečenim paradajzom

Ljubitelji italijanske hrane neće moći da odole ovoj osvežavajućoj salati sa mocarela sirom, bosiljkom, paradajzom i belim lukom. Njen recept možete pronaći OVDE.

steak-978654_960_720_cover Kako napraviti savršen biftek u 6 jednostavnih koraka Restoran Enso Moderna gastronomija: Restoran Enso ima novi meni unnamed (5)_cover Dva štapića – posvećenost i ljubav _cover Fine Casual: Dining & Catering · ·