Young woman using wisp and scrub on color background. Skin care concept.
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Većina ljudi voli kafu. Od klasične turske, preko espresa, nesa, makijata i moke, do onih ekstravagantnijih varijanti sa šlagom, prelivima, pa čak i alkoholom, svako ima svoj omiljeni ukus. Kafa nam poboljšava koncentaciju, pomaže da se lakše razbudimo, povod je za druženje i razgovor, te ne čudi što uživa toliku popularnost na svim meridijanima. Ipak, kada saznate druge načine na koje je možete koristiti, volećete je još više.

Sajt Bright Side prikupio je nekoliko interesantnih i vrlo kreativnih načina na koje možete koristiti kafu, a većina njih nema veze sa kuvanjem. U nastavku otkrijte nekoliko zanimljivih ideja, koje možete probati već danas. Ne sumnjamo da ćete biti prijatno iznenađeni!

  1. Za neutralisanje mirisa na rukama

Nakon spremanja ručka, često se desi da se u kožu uvuče neprijatni miris luka ili neke druge namirnice jake arome. Kako biste neutralisali ovaj miris, jednostavno utrljajte mlevenu kafu između dlanova, a zatim ih isperite vodom. Ruke će poprimiti miris kafe, a druge arome će nestati.

Savet plus: Kafu možete u istu svrhu koristiti i u frižideru – sve što treba da uradite je da stavite šolju ispijene kafe u frižider. Ona će pokupiti neprijatne mirise, i problem će biti brzo rešen.

  1. Protiv celulita

Većina proizvoda za uklanjanje celulita sadrži kofein. Sa razlogom, rekli bismo! No, oni nekada umeju da budu vrlo skupi, pa zašto onda ne bismo pribegli kućnoj kozmetici i upotrebili običnu kafu kao lek za ovaj zdravstveni i estetski problem. Jednostavno pomešajte talog kafe sa kokosovim uljem, nanesite smesu na kritične regije, masirajte kružnim pokretima nekoliko minuta, a zatim isperite vodom. Ne samo da ćete na ovaj način uštedeti dosta novca, već ćete i reciklirati ostatke kafe.

  1. Kao piling

Kafa je izvrstan prirodni piling koji efikasno uklanja mrtve ćelije sa kože. Pomešajte mlevenu kafu (ili talog) sa malo maslinovog ulja, utrljajte na one delove tela koje želite, ostavite 15 minuta da deluje, te isperite toplom vodom.

  1. Za poliranje nameštaja

Kafa je takođe vrlo efikasna za poliranje drvenog nameštaja. Talog kafe ostavite da se ohladi, te krpom za čišćenje utrljate i izglancajte drvene površine kako biste im vratili sjaj. Ne samo da će komadi nameštaja izgledati čisto i lepo, već ćete takođe uživati u neodoljivoj aromi omiljenog napitka.

  1. Za dekoraciju

Morate priznati da zrna kafe zaista lepo izgledaju. Uz to, njena sveža aroma pruža nam osećaj blagostanja i smirenosti. Nije li to idealna kombinacija koju želimo da iskoristimo u svom domu! Kada je dekoracija u pitanju, možete pustiti mašti na volju, igrati se i stvarati razne neobične aranžmane. Naš predlog je vrlo jednostavan, ali efektan –  uzmite bilo kakvu staklenu bocu ili posudu i ispunite je zrnima kafe, a zatim je stavite na deo nameštaja koji ste prethodno ispolirali kafom i uživajte u celokupnom doživljaju.

  1. Za kuvanje

Ukolko volite da pijete kafu, sigurno ćete uživati u njenoj aromi u slatkim poslasticama. Evo nekoliko ukusnih predloga:

  • Koristite instant kafu kao dekoraciju za kolače i torte
  • Koristite instant kafu za glazure i filove
  • Koristite kuvanu kafu za pripremu kolača, kremova i drugih poslastica
landscape-1518007645-gettyimages-914672128 Reci mi koju boju nosiš i reći ću ti kakav si 1486749140-girlfriend 10 putovanja na koja bi svaka žena trebalo da ode makar jednom 1135660-13993160-4-0-1526042945-1526044238-720-1-1526044238-728-965b533628-1527764797 Recepti za život posle raskida landscape_nrm_1421350954-hbz-coffee-insta-index Šta kafa koju poručujete govori o vašem stilu · · · · ·