bus
U VAZDUHU · urban flash

Krajem sledeće godine su predsednički izbori u Americi. Već sada se zahuktava kampanja pretendenata za nominaciju dve najveće partije (Demokratske i Republikanske), a sa njima stiže i gomila drugih kandidata koji koriste ovu priliku da se sprdaju sa političkim procesom i onih koji nisu baš pri sebi.

Pogledajte našu listu od 6 takvih:

1. Kandidat koji obećava ponija za svakog Amerikanca

Vermin Supreme je već vodio kampanju za nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD 2012, a sada se uveliko priprema i za naredne izbore 2016. Po njegovom ekonomskom planu doći će do smanjenja nezaposlenosti kada pređemo na „privredu baziranu na ponijima“!? Takođe u planu je korišćenje zombija kao novog izvora energije.

2. Reper koji je na MTV nagradama najavio svoju kandidaturu na izborima za predsednika SAD 2020. godine

Hodajuća blamaža Kanye West je nažalost ponovo ušao u žižu javnosti. Ovog puta moramo da se bavimo pitanjem da li je njegova najava kandidature za predsednika SAD bila ozbiljna ili se samo sprdao na svoj račun. Da je neki drugi muzičar u pitanju, ne bi bilo dileme da je ovo drugo, ali zbog Kanyeove istorije suludih izjava nikada nismo sigurno.

3. Petnaestogodišnjak poznatiji kao kandidat Deez Nuts

Brady Olson je srednjoškolac iz Ajove koji sa svojim alteregom, predsedničkim kandidatom Deez Nuts, stigao do podrške čak 9% biračkog tela po anketama u Ajovi, Minesoti i Severnoj Karolini i nalazi se na trećem mestu, odmah iza favorita dve velike partije, Donalda Trumpa i Hilary Clinton. Na pitanje zašto se kandiduje, odgovorio je da mu je dosadio monopol dvopartijskog sistema. Tako je mali!

4. Ekspert za NLO koji se kandidovao na izborima za predsednika 1960. i 1972.

Gabriel Green je tvrdio da je video stotine letećih tanjira i čak ostvario kontakt sa vanzemaljcima sa Marsa i Venere. Svoju predsedničku platformu je bazirao na idejama koje dobio od njih.

5. Komičar koji se pet puta kandidovao za predsednika

Pat Paulsen je bio komičar koji je svake godine u okviru skečeva svoje emisije Smothers Brothers Comedy Hour išao po Americi i predstavljao se kao predsednički kandidat. Organizovao je konferencije za štampu i delio namerno preuveličana obećanja kako bi ukazao na apsurdnost većine predsedničkih kampanja. Na kraju je ipak odbio da bude na izbornim listama, pa je glasove dobijao samo od entuzijasta koji su njegovo ime dopisivali na listiću.

6. Aktivisti koji su napravili kampanju za Nikoga 

Sa sloganom „Niko za predsednika“ grupa aktivista je 1976. napravila lažnu kampanju za kandidata pod imenom Niko iz Rođendanske partije. Po izlasku rezultata izbora, tvrdili su da su pobedili jer 43% odraslog stanovništva uopšte nije ni izašlo na birališta tj. glasalo je za Nikoga.


Kako bi Facebook statusi zvučali da ih upotrebljavate u živoj komunikaciji Kako bi Facebook statusi zvučali da ih upotrebljavate u razgovoru Liče kao jaje jajetu Liče kao jaje jajetu Hipster Barbie Hipster Barbie: Nemojte shvatati Instagram preozbiljno Saobraćajne mape Saobraćajne muke širom sveta ·