pagecover1
PULS GRADA · zdravlje

Mnogi ljudi misle da je život bogatih i slavnih mnogo lakši od njihovog. Iako je ovo uglavnom istina, to ne znači da su poznate ličnosti imune na probleme sa kojima se i mi suočavamo, pre svega kada su u pitanju teška oboljenja.

Prestavljamo vam 6 poznatih ličnosti koje nisu pale u očaj nakon saznanja da pate od teške bolesti. Iz sve snage su se borile za svoj život, i ne samo to, odlučile su i da pomognu drugim ljudima u istoj situaciji.

1. Šeron Stoun

Zvezda Niskih strasti je preživela kliničku smrt, koja je nastupila posle rupture aneurizme i moždanog krvarenja. I pored problema u govoru posle operacije, Šeron se za manje od 5 godina potpuno oporavila i nastavila filmsku karijeru.

2. Ben Stiler

Poznatom glumcu, režiseru i komičaru je u junu 2014. otkriven rak prostate. Na svu sreću rak je bio u ranoj fazi, pa je nekoliko meseci kasnije uspešno odstranjen operacijom. Ben je danas potpuno zdrav i aktivan u mnogim organizacijama koje se bore protiv ove opake bolesti.

3. Danijel Radklif

Filmski Hari Poter pati od dispraksije, neorološkog poremećaja koji otežava kretanje, govor i koncentraciju, što su sposobnosti koje su i te kako bitne za glumu. I pored toga, Danijel je uspeo da napravi veoma uspešnu karijeru u ovoj branši.

4. Lejdi Gaga

Velika zvezda pop muzike ima sistemski eritemski lupus, autoimunu bolest koja zahteva tretmane koji uključuju kupanje u ledenoj vodi i prekrivanje „toplim ćebetom“ od folije. Znajući iz prve ruke o problemima sa kojima se teško bolesne osobe konstantno suočavaju, Lejdi Gaga je odlučila da posveti svoje vreme i novac dizanju svesti o njima i prikupljanju neophodnih sredstava za lečenje siromašnih ljudi.

View this post on Instagram

I was so overwhelmed by the empathy, confessions & personal stories of chronic pain in response to my previous post I thought what the hell. Maybe I should just share some of my personal remedies I've acquired over the past five years. Everyone's body and condition is different U should consult w ure Dr. but what the heck here we go! When my body goes into a spasm one thing I find really helps is infrared sauna. I've invested in one. They come in a large box form as well as a low coffin-like form and even some like electric blankets! You can also look around your community for a infrared sauna parlor or homeopathic center that has one. I combine this treatment with marley silver emergency blankets (seen in the photo) that trap in the heat and are very cheap, reusable and effective for detox as well as weight loss! In order to not overheat my system and cause more inflammation i follow this with either a VERY cold bath, ice bath (if u can stand it, it's worth it) or the most environmentally savvy way is to keep many reusable cold packs in the freezer ( or frozen peas' n carrots'!) and pack them around the body in all areas of pain. Hope this helps some of you, it helps me to keep doing my passion, job and the things I love even on days when I feel like I can't get out of bed. Love you and thank you for all your positive messages.

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

5. Hju Džekmen

Hju Džekmen se čak šest puta našao na operacionom stolu od 2013, kada mu je dignostikovan rak kože. Čini se da bi takvi problemi svakog demoralisali, ali Hju nastavlja da radi vredno kao u najboljim godinama.

View this post on Instagram

#donottellmewhattodo

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman) on

6. Kajli Minog

Poznata australijska pevačica je 2005. saznala da ima rak dojke. Nakon što je pobedila ovu opaku bolest, Kajli je potrošila dosta novca i energije kako bi ubedila žene da je ključno da često idu na preglede i na vreme saznaju da li imaju rak, jer je rana dijagnoza ključna za eliminisanje ove teške bolesti.

trees-1227528_960_720_cover Porodične konstelacije Magnetrans_Direkt_Deko_cover Magnetrans – dobro delo za um i telo oleopren-neuro_cover Mala ruska apoteka: Oleopren Neuro Koenzim Q10 Kapsule koenzima Q10 – energija vašem organizmu · · · · ·