michael-dam-258165-1000x500
PULS GRADA · aktuelno

Ivo Andrić je rekao: „Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije: kako nam često baš to malo nedostaje“

Postoji bezbroj teorija i saveta kako da budemo zadovoljni svojim životom. Početak godine je idealan trenutak da se pozabavimo našim željama, ciljevima i odlukama koje će nam pomoći da napredujemo i da budemo srećni. Psihoterapeut Ričard Nikols nedavno je objavio knjigu 15 minuta do sreće, u kojoj možemo pronaći mnogo korisnih saveta. On pokušava da motiviše ljude, podstakne i utiče na njihovu svest kako bi napravili promene. Na ovaj način, uz optimistično razmišljanje moći ćete znatno da poboljšate svoje živote. Za početak, predstavljamo vam 6 kratkih saveta koji će vam pomoći da se osećate zadovoljno.

1. Uspomene

Odvojite vreme kako biste pogledali fotografije koje ste napravili u proteklih mesec dana. One će vam omogugućiti da ponovo proživite lepe trenutke koji su vam se dogodili u prethodnom periodu.

2. Ljubav

Pošaljite poruku dragoj osobi u kojoj joj zahvaljujete što je deo vašeg života. Čak i u lošim trenucima, zapamtite da samo najbliži brinu o vama.

3. Pozitivne misli

Za 15 minuta na listu papira napišite sve pozitivne stvari koje su vam se desile u životu. Uradite isto za stvari koje planirate da uradite u budućnosti.

4. Dišite duboko

Izađite u park ili idite u prirodu i posvetite nekoliko minuta samo sebi. Pronađite udobno mesto i zatvorite oči. Obratite pažnju na disanje. Primetićete da razmak između udisaja i izdisaja postaje duži. Onda otvorite oči i opišite svoja osećanja.

5. Ne trošite previše vemena na društvene mreže

Ako osećate da ste previše zavisni od društvenih mreža, ova vežba je savršena za vas. Kada ste na poslu ili u školi, nemojte pristupati Facebook, Instagram, Snapchat profilima… Obratite pažnju na ljude oko vas i razgovarajte sa njima.

6. Planirajte i zapisujte

Kreirajte listu stvari koje želite da uradite. Pokušajte da zapamtite što je moguće više aktivnosti. Zatim napravite plan u kome ćete odrediti prioritete.

giphy-93 Kako uštedeti novac posle praznika eduTV fotka za stampu Otkrijte zabavnu stranu edukacije uz eduTV CARTE POSTALE_BELGRADE5_cover Akcija za izbeglice koje dolaze u Beograd: Malo dostojanstva, puno ljubavi 1234 Praznična dekoracija: Korisni trikovi · · · ·