Mozak i inteligencija
U VAZDUHU · urban flash

Ko još ne bi želeo da bude pametniji? Morate znati da inteligencija nije neko dato stanje i da se ona postiže baš kao i mišići, svakodnevnim treningom, samo ćete umesto tegova za dobru inteligenciju koristiti drugačije vrste opterećenja – pre svega mentalnih!

Istraživanja sve češće potvrđuju da naši odgovori na svakodnevne situacije na poslu i u slobodno vreme imaju snažan uticaj na naše mentalne strukture, ali za one koji žele više par jednostavnih navika moglo bi da bude od velike koristi…

1. Vreme provedeno on-line potrošite pametno

Umesto što vreme na internetu provodite na društvenim mrežama pokušajte da pronađete nešto što bi vas aktivnije uključilo u ono što je ponuđeno tamo. Obično kliktanje i skrolovanje ne povećava inteligenciju, ali zato praćenje TED govora i online kursevi mogu da pomognu!

2. Napišite svakog dana ponešto

Stručnjaci savetuju da je nekoliko minuta dnevno provedeno u pisanju odlična vežba. Na primer, 400 reči dnevno kojima ćete opisati šta ste radili u formi dnevničkog zapisa mogu biti sjajna vežba za mozak.

3. Uz listu obaveza dodajte i one koje ste u toku dana već uradili

Veliki deo inteligencije, sreće i poverenja gradi se kada na listu izazova i obaveza dodate i ono što ste već u toku tog dana učinili.

4. Ukrštene reči i druge igre za mozak

Ono što se nalazi u odeljku ukrštenih reči, sudoku ili šaha i drugih društvenih igara je odlično jer nije u pitanju puka zabava već i odličan način da se nahrani mozak. Igre poput kartica memorije i druge stvari koje se danas mogu igrati i na internetu su sjajan trening!

5. Jesu li vaši prijatelji, poznanici i kolege inteligentni?

Može zvučati snobovski, ali zapravo je reč o nečemu sasvim drugom. Od ljudi koji znaju dosta toga možete najpre saznati, potom uživati u takvim razgovorima ali na posletku, možete polako usvajati i načine njihovog razmišljanja što bi moglo da vas podstakne da se i sami više uključite u takve mentalne aktivnosti.

6. Čitati, čitati, čitati …

Zvuči kao kliše, ali čitanje je zaista bitno u povećanju inteligencije. Mišljenja o tome šta u ovom procesu tačno povećava našu inteligenciju su podeljena, ali svi stručnjaci se slažu da je čitanje i to u velikim količinama ne samo dobra zabava već i korisna stvar.

Smešni natpisi na toaletima Ovakve oznake na vratima javnih toaleta još niste videli Izložba pasa Izložba pasa: Sređivanje pred izlazak na pistu Cristiano Ronaldo je otišao na čaj - ali to je bia loša ideja Cristiano Ronaldo je otišao na čaj – ali to je bila loša ideja Misterije sveta Za ljubitelje teorija zavere: Osam još uvek nerešenih misterija · · ·