hp-gq-8jan19_b
U VAZDUHU · tech/web

Ova godina biće zanimljiva u svetu video igara i zabave, a to se vidi već iz igara koje nam dolaze u prva tri meseca. Donosimo vam neke preporuke na koje treba da obratite pažnju.

Obožavaoci video igara već su verovatno videli šta ih sve interesuje ove godine i probali da to rasporede po mesecima, što ponekad deluje skoro pa neizvodljivo. Mi vam savetujemo da se ne opterećujete celom godinom, već da krenete od ovih naslova koji izlaze do kraja marta.

Sekiro: Shadows Die Twice

Ova igra ima ozbiljan pedigre, jer iza nje stoji studio odgovoran za Bloodborne i Dark Souls serijal. Ljubitelji tih igara već znaju šta da očekuju – perfektnu produkciju i jednu veoma tešku igru, koja će biti izazovna na svakom koraku, ali koja će nagraditi trud igrača. Postavka ovog puta obuhvata samuraje i novu mehaniku sa kukom kojom se možete hvatati za krovove.

Anthem

I ovde iza igre stoji studio koji je dobro poznat igračima, ali čije se poslednje ostvarenje (Mass Effect: Andromeda) nije baš proslavilo. U pitanju je futuristička naučnofantastična pucačina od koje mnogi fanovi očekuju puno. Ona će možda i označiti prekretnicu u postojanju ovog studija i utvrditi njihove naredne poslovne poteze, ali se nadamo da će u pitanju biti odlična igra.

Resident Evil 2

U pitanju je rimejk jedne od najkultnijih i najvoljenijih horor igara u istoriji. Razvojni tim se potrudio da zadrži originalnu klaustrofobiju i osećaj nemira i neizvesnosti, a sve je upakovano u modernu grafiku i bolje performanse. Igra je već dostupna u ovom trenutku, a ako je sudeći po rimejkovima prethodnih igara iz ovog serijala, ovo je još jedna nezaobilazna poslastica.

Civilization VI: Gathering Storm

Iako nije u pitanju punokrvna nova igra, već samo proširenje aktuelnog dela jednog od najdugovečnijih igračkih serijala, iz njega se može izvući više sati igranja nego iz nekih punih igara. Šesti deo strateškog serijala dobija nove vođe, nove opcije za svetski kongres i diplomatiju, kao i nove sisteme vremenskih katastrofa, što će i te kako uticati na igračeve odluke i planiranje.

The Division 2

Prvi deo imao je odličnu premisu i privukao je dosta pažnje, ali je celokupan doživljaj ispao kako treba tek mnogo kasnije sa raznim ažuriranjima, kada su mnogi igrači već odustali. Nastavak najavljuje mnogo bolju optimizaciju i sveukupan doživljaj od samog početka, a ovog puta iz zamrznutog Njujorka selimo se u prevrući Vašington.

Metro Exodus

Nastavak ove franšize obećava veći svet i mnogo više prostora za istraživanje, što igrači čekaju još odavno. Oni koji su igrali neki od prethodnih delova znaju kakvu atmosferu treba da očekuju i verovatno će uživati u svakom novom trenutku u tom svetu.

pexels-photo-583842 Apple ima u planu veliku inovaciju za iPhone uređaje naslovna Da li znate da su plakati za NASA svemirske misije potpuno suludi? naslovna Samsung Family Hub frižider predstavljen na sajmu CES 2019 5c113817211ac630ad032e96-960-720 5 najomraženijih Youtube klipova · · ·