pagecoverdeserti
PULS GRADA · gastro

Uvek smo mislili da su eksperimenti u hrani rezervisani samo za najbolje i najhrabrije kuvare ekskluzivnih restorana. Ipak, neobičajene kombinacije ukusa i sastojaka su svoje mesto pronašle i u prehrambenoj industriji, posebno u domenu slatkiša.

I ne samo to, neki od primera čudnih slatkiša koje vam predstavljamo će garantovano izazvati odvratnost i mučninu kod ljudi slabijeg stomaka. Saznajte u našem tekstu o kakvim bizarnim poslasticama se tačno radi.

1. Žvakaće gume sa ukusom slanine i krastavaca

Navikli smo da žvaćemo žvake sa ukusom mente ili voća kako bi osvežili dah nakon obroka. Ove žvakaće gume, međutim, obećavaju upravo suprotno. Umesto da nam pomognu da se rešimo slanog ukusa, one nam daju mogućnost da ceo dan osećamo slaninu ili krastavce.

2. KitKat koji se peče

Verovatno ste već videli ili probali KitKat čokoladice sa raznoraznim ukusima. Ipak, male su šanse da ste se do sada susreli sa KitKatom koji se konzumira tek nakon pečenja u rerni. U pitanju je mini čizkejk koji će sigurno obradovati sve ljubitelje ovog deserta.

3. Zaslađene ljubičice

View this post on Instagram

Фиалки в сахаре один из самых популярных сувениров из Мадрида. Во всех сувенирных магазинчиках продаются обычные карамельки в форме фиалок, это не совсем то) Есть только один магазин в Мадриде, где продаются настоящие засахаренные цветы фиалки #lavioleta Ему уже больше ста лет! И мы нашли его!!)) Правда пришли, когда он уже был закрыт. Но мы с таким любопытством разглядывали витрины (лезли через закрытые решетки, чтобы сделать фото получше😂), что продавец увидев нас предложила приобрести конфетки) вот так они выглядят

A post shared by @ kate_kazarina on

I dok mnogi proizvođači svoje slatkiše prave da budu u obliku ljubičica, španska kompanija La Violeta je odlučila da od same biljke napravi desert. Nažalost, i pored njihove popularnosti, zaslađene ljubičice se prodaju samo na retkim mestima.

4. Lizalice sa škorpionima, crvima i bubašvabama

Kompanija Hotlix već 25 godina pravi jedinstvene slatkiše sa insektima. Deo njihovog bizarnog asortimana čine lizalice sa mravima, čokolade sa cvrčcima i vafle sa bubama (!?).

5. Bombone sa ukusom ušnog voska

Verujemo da vam se prevrće stomak kada čujete njihov sam naziv. Bez obzira na to, bombone sa ukusom ušnog voska, ali i slina, blata i čarapa, stvarno postoje. Ove deserte bismo ipak preskočili.

6. Slatkiši iz male WC šolje

Moko Moko Mokolet je japanski slatkiš koji se konzumira na najčudni način. Naime, prvo se sklopi mala plastična WC šolja u koju se nakon toga ubaci slatki prah koji će pomešan sa vodom dati smesu koju ćemo mi onda popiti iz šolje sa cevčicom.

7. Gumena bombona u obliku velike zmije

Za razliku od gore pomenutih proizvoda, ova gumena bombona ima tipičan ukus. Ono što je, međutim, čini bizarnom je činjenica da je oblikovana kao zmija dužine 2,5 metara i težine od 11 kilograma.

Just A Maestro (JaM) Just A Maestro (JaM): I Evropa i Orijent Lino Pillows_cover Brz i lagan doručak – rešenje za užurbano porodično jutro Easybox EasyBox: Švedska ideja, domaća hrana džintonikcaj Džin i tonik, ali ne i mamurluk · · ·