pagecover
U VAZDUHU · urban flash

Ponekad se isplati gledati neopotrebljive predmete iz drugog ugla. Ko zna kakve sve koristi možemo imati od njih ako iskoristimo našu kreativnost i nađemo im alternativnu upotrebu.

Ako vam je kuća puna starih predmeta koje planirate da bacite, pre nego što to uradite, pogledajte našu listu 7 kreativnih primera reciklaže. Možda će vas inspirisati da im date drugu šansu.

1. Otvarač sa limenke kao zakačaljka za slike

Ako slika koju želite da okačite na zid nema žicu za kačenje iza sebe, možete je napraviti svojeručno uz pomoć otvarača sa limenke. Kao što vidite na slici, dovoljno je da ga samo zašrafite za poleđinu slike i problem će biti rešen.

2. Sedište za stolicu od starih kaiševa

Pre nego što bacite kaiše koje ste prerasli, razmislite da li možete da im nađete neku alternativnu upotrebu. Jedno od kreativnih rešenja je da ih iskoristite kao materijal sedišta za vaše drvene stolice.

3. Zidna polica od stare gitare

Udahnite novi život oštećenoj gitari tako što ćete je okačiti na zid i od njenog tela napraviti ukrasnu policu za cveće.

4. Stona lampa od starih foto-aparata i filmova

Stari foto-aparati su danas na ceni, pa bi bilo najpametnije da pronađete kupca za njih u slučaju da ih ne koristite. Ako, pak, oni nisu u funkciji, probajte da od njih napravite stone lampe, slične ovoj na slici ispod.

5. Kutijce Tic Tac bombona kao dispenzeri za trake

Priznajte da izgledaju preslatko! Ideju smo pokupili sa ovog sajta.

6. Prskalica od stare plastične flaše

Ovaj izum je već uveliko u upotrebi (čak i u našim krajevima), ali nije na odmet da ga predstavimo za one koji još nisu upoznati s njim. Malom burgijom izbušite plastičnu flašu, povežite je lepljivom trakom za crevo u vašem dvorištu i napravili ste svoju prskalicu, koja, da se razumemo, ne izgleda baš lepo, ali radi posao.

7. Presvlaka za šolje od stare čarape

Ako volite da pijete tople napitke iz šolje bez drške, obucite je odgovarajućom presvlakom koju ste napravili od stare čarape, kako bi mogli da je držite kada je vruća.


tumblr_otacmhR6Ty1urogowo1_1280 Postoje dve vrste ljudi… coverpsihologija Ljudi vas procenjuju na osnovu dva kriterijuma kada vas upoznaju Geena Rocero 10 prelepih žena koje su nekada bile muškog pola finance-2632151_960_720_cover 7 lakih načina da uštedite novac · · ·