collage
NULL · stilistika

Marama spada u one sofisticirane detalje koji vrlo suptilno mogu nadograditi vaš stil i oplemeniti vašu odevnu kombinaciju. Iako je većina dama nosi oko vrata, postoje mnogi načini da stilizujete ovaj modni dodatak tako da svaki put izgledate drugačije. U nastavku vam otkrivamo 7 zanimljivih načina koje možete probati već danas.

Od uzbudljivih turbanaelegantnih ešarpi koje se vežu u mašnu, preko bajkerskog stila i hipi šarma, pa sve do holivudskog glamura, svaka od ovih predloženih varijanti efektna je na svoj način, a vi odaberite onaj koji najviše pristaje vašem stilu, tipu kose i obliku lica. Zato, pustite mašti na volju, isprobavajte, kombinujte, te svoj stil oplemenite ovim sitnim detaljem koji će uneti veliku promenu i pravo osveženje u vaše letnje modne kombinacije.

1. U hipi stilu

Stilske beleške:

Ovaj ležeran izgled možete postići ukoliko maramu vežete u malo labaviji čvor oko repa koji ste prethodno vezali, ostavljajući pritom krajeve marame da slobodno padaju. Manekenke na nedavnoj Gucci reviji sjajno su ponele ovaj trend.

2. U stilu kraljice

Stilske beleške:

Za ovaj glamurozni stil ’50-ih, presavijte maramu u trougao, pa je uredno vežite u čvor ispod brade. Za ovaj stil odaberite ešarpu sa printom, kako biste postigli pravi šik efekat. Ovaj stil svojstven je kraljici Elizabeti kada nije na dužnosti, a nedavno smo ovaj izgled mogli da vidimo i na reviji modne kuće Balenciaga.

3. Boho šik

 Stilske beleške:

Ovaj izgled predstavlja mešavinu turbana i trake za kosu, i idealan je ukoliko želite da postignete boho notu. Za ovakvu stilizaciju najpogodnija je uska ešarpa, a detalji u vidu velikih naušnica, naočara za sunce i puštene kose samo će dodatno naglasiti efektnost ovog detalja.

4. Turban

Stilske beleške:

Ovaj ekstravagantni detalj idealan je za žurke. Kako biste napravili turban, potrebna vam je veća marama i vešte ruke. Poenta je da turban lepo ušuškate i pričvrstite ukosnicama kako vam se isti ne bi raspao tokom đuskanja na podijumu.

5. Bandana

Stilske beleške:

Iako je početak 2000-ih obeležila pamučna bandana ešarpa prepoznatljivog printa, koju smo vezali u trougao preko čela, ovoga puta preporučujemo vam da se opredelite za svileni primerak koji ćete vezati malo dublje, baš kao model Sabrana Kuan na slici.

6. Umesto trake za kosu

Stilske beleške:

Ovaj trend obeležio je prethodno leto, ali i dalje je jednako šarmantan. Da biste postigli ovakav izgled, jednostavno uzmite pamučnu ili svilenu manju ešarpu koju ćete vezati u mašnu oko repa ili niske punđe i voila!  Ko kaže da ešarpa ne može da spase a bad hair day?!

7. Holivudski

Stilske beleške:

Retro šik u svom najboljem izdanju. Svojevremeno su ga nosile holivudske lepotice na putovanjima, a u novije doba ovaj trend prigrlile su dame od stila, baš poput simpatične Mire Dume.

collage Modni trikovi za niske devojke u režiji Eme Roberts collage 8 dragocenih stilskih lekcija Koko Šanel IMG_0965 Пierre: Brend, nakit i meditacija GettyImages-547084320-640x426 Kakve torbe nose moćne svetske žene · · · · · · · · ·