page_cover
U VAZDUHU · urban flash

Od detinjstva smo se naslušali raznoraznih činjenica u čiju istinitost nikada nismo sumnjali. Što smo stariji, to češće otkrivamo da je veliki broj tih „istina“ običan mit koji nema nikakvo uporište u stvarnosti. Saznajte u našem tekstu kojih 7 opšeprihvaćenih činjenica nisu tačne.

1. Sapun ubija bakterije

Sapun je u stanju da samo ispere bakterije sa vašeg tela, ali ne da ih i ubije. Koristimo ga pre svega kako bi oprali masnoću sa kože, budući da je ona ta koja privlači bakterije.

2. Kosa i nokti rastu posle smrti

Kada osoba umre, njena koža dehidrira i skuplja se, što stvara iluziju rasta noktiju i kose.

3. Kineski zid se vidi iz svemira

Iako je dugačak čak 7.000 kilometara, teško ga je videti iz svemira, budući da se njegove boje utopaju u okolnu prirodu. Ponekad je moguće videti ga, ali samo iz niske Zemljine orbite i pod specifičnim vremenskim uslovima.

4. Antibiotici ubijaju viruse

Antibiotici su efikasni samo u borbi protiv štetnih bakterija, dok su u lečenju virusnih oboljenja beskorisni.

5. Gledanje televizije sa male udaljenosti pogoršava vid

Ne postoji apsolutno nijedan dokaz za ovu tvrdnju. Ipak, gledanje televizora duži vremenski period iz prevelike blizine može da umori vaše oči.

6. Brijanje učvršćuje dlake

Istina je da dlake postaju čvršće u periodu do punoletstva, ali to je zbog prirodnih promena koje se dešavaju u telu, i nema nikakve veze sa brijanjem.

7. Slepi miševi su slepi

Iako se slepi miševi najviše orjentišu prema zvuku, pod određenim osvetljenjem mogu da koriste i vid.

jokes-about-italians-23-59772fd7ce9bb__700 Šale na račun Italijana flying-people-sitting-public-transportation_cover 5 trikova da savladate strah od letenja Scout Larson Foto inspiracija: Trogodišnjakinja imitira jake žene page_coer Mačke na fudbalskom terenu: S njima je sve zabavnije ·