J Lo
U VAZDUHU · pop trash

Od Rusije i Amerike preko Turkmenistana i Iraka do Filipina, treći deo naše WTF iliti ”Gospode, šta sam upravo odgledao/la” trilogije bavi se svetskim kremom nesvakidašnjih muzičkih izvedbi. Onih koje se stvarno, ali stvarno ne viđaju svaki dan.

7. Šamarčina na bini, negde u Rusiji

Zagrevamo se jednim lepim ”slappingom” koji ovde ne označava način sviranja bas gitare, već šamarčinu koju je pevač ovog ruskog benda čije ime nismo uspeli da doznamo (čini se da počinje na slovo K) zalepio kolegi čija je osetljiva ruska duša prevagnula u odnosu na profesionalizam i timski rad.

6. Hologramski 2Pac

Snoop (Doggy) Dog/Lion se baš dobro zeza. Upravo negde u vreme kad je pas postao lav, a par godina pre nego što će izbaciti čuveni spot sa Ljupkom Stević, dunulo mu je da za potrebe nastupa na Coachella festivalu prizove iz reperskog raja starog prijatelja 2Paca kako bi zajedno izveli par hitova. Kao bonus, evo i linka Snoopovog najnovijeg projekta kojim je prevazišao sebe.

5. This drummer is at the wrong gig

Ovaj veliki bubnjar je možda već izlizan u odnosu na ostale laureate sa liste, ali bez obzira na to zaslužuje mesto na njoj.

4. Koncert Jennifer Lopez u Turkmenistanu

Daleko je 2006. godina, kada je iznenada preminuo čuveni predsednik Turkmenbaši, poznat po svojoj nenadmašnoj ekscentričnosti. Od tada do danas njegov naslednik Gurbanguli Berdimuhamedov vlada Turkmenistanom na prilično sličan način. Tako mu je palo na pamet da 2013. godine za lepu novčanu nadoknadu dovede J Lo da mu peva na rođendanu, nakon čega je ova morala da se izvinjava uzduž i popreko. Evo kako je to izgledalo.

3. Pank grupa The Vandals u Iraku

Kultni američki pank rok bend The Vandals otelotvorio je definiciju reči “pank” tako što je mirne duše otišao u Irak i odsvirao koncert američkim vojnicima u bazi u gradu Sadr. No, grčki anarhisti to nisu tako shvatili, te su iz protesta nasilno sprečili održavanje njihovog nastupa u Atini nedugo zatim. Ali su se zato ovi vojnici baš lepo zabavili.

2. Predsednik Turkmenistana peva pristalicama

Od raspada SSSR-a i proboja interneta do danas, predsednici Turkmenistana su nepresušan izvor inspiracije. Popularni “Berdiška” je ponovo na listi i to kao vicešampion. Ako ste mislili da je severnokorejska dinastija Kim bizarna, pogledajte ovaj klip i uporedite sami.

1. Big Mouth – Neka filipinska pesma o nekom konju

Pobednik liste je ovo nesvakidašnje stvorenje koje je u filipinskoj verziji emisije ”Ja imam talenat” pored muzičkog dara demonstriralo sposobnost najautentičnije imitacije konjskog njištanja u istoriji. Otprilike na 1:30 kreće taj megabizarni refren, a ako ikog zanima, evo i originalne numere koju je preradila osoba koja se, iz očiglednih razloga, predstavlja kao Big Mouth.

Braća po babine linije Radoš Bajić moderni srpski fenomen: Prepakovani Sekula, ili kako se baba još nije očešljala Alkohol Šljivovice pijana: Alkohol u folk, pop i rok rimama Golotinja na naslovnim stranama Parovi koji su pozirali goli na naslovnicama cover Sumanute tetovaže poznatih · ·