hbz-april-must-see-movies-the-circle
KULTURA · film/TV

April je tradicionalno u zapećku što se tiče bioskopskih noviteta, pošto dolazi odmah posle oskarovske sezone, a pre naleta letnjih blokbastera. S druge strane, to je i vreme kada izlaze najoriginalniji filmovi koji nemaju ambicije da dobijaju nagrade i ostvare veliku zaradu, pa su, čini se, slobodniji i kreativniji u temama kojima se bave.

Tako je i ove godine. Pogledajte naš izbor od 7 obećavajućih kinematografskih ostvarenja koja kreću sa prikazivanjem u aprilu:

1. The Circle

Emma Watson igra glavnu ulogu u adaptaciji istoimenog naučnofantastičnog bestselera (koga možete kupiti i u našim knjižarama). Više nego relevantno pitanje privatnosti u doba interneta je glavna tema ovog uzbudljivog trilera.

2. Gifted

Chris Evans već neko vreme pokušava da prikaže svoju glumačku raznovrsnost igrajući u znatno drugačijim filmovima od standardnih naučnofantastičnih akcijaša po kojima je poznat. Jedan od takvih je i film Gifted, koji ga prikazuje kao staratelja svoje supertalentovane sestričine koja je ostala bez majke.

3. The Transfiguration

Ljubitelji filmova o vampirima će se radovati novom hororu o ovim krvopijama u režiji novajlije Michaela O’Sheae.

4. The Ticket

The Ticket je veoma interesantna drama o životu čoveka kome se nakon godina slepila vratio vid. Kritičari već sad tvrde da je glumac Dan Stevens (poznat po seriji Downton Abbey) ostvario ulogu života.

5. Their Finest

Gemma Arterton igra glavnu ulogu u romantičnoj komediji sa veoma originalnom pričom za ovaj žanr. Naime, radnja filma se događa za vreme Drugog svetskog rata u odeljenju britanskog ministarstva informisanja zaduženom za snimanje propagandnih filmova koji treba da podignu moral naroda.

6. Colossal

Još jedna netipična komedija stiže u bioskope u aprilu. Ovog puta pomešani su žanrovi komedije i naučne fantastike. Anne Hathaway igra glavnu ulogu, a društvo joj prave Dan Stevens i Simon Pegg.

7. The Fate Of The Furious

Novi film iz Fast & The Furious franšize je već impresivnoj listi zvezda dodao i imena Charlize Theron i Helen Mirren. Pripremite se za brzu vožnju.

I am Heath Ledger Heath Ledger: Snimljen dokumentarac o slavnom glumcu "U velikom stilu" Film „U velikom stilu“ nasmejaće vas do suza Girlboss: Novi favorit Netflix-a za bindž-gledanje „Girlboss“ – novi favorit Netflixa za bindž-gledanje Posao Mračna strana modernog života · · · · ·