7-signs-your-partner-doesnt-deserve-you-504x263
U VAZDUHU · urban flash

Često ostajemo u vezi iz navike, iako sve pokazuje da nismo jedno za drugo. Nekada smo suviše lenji da bismo uneli promenu i poboljšali odnos. A dešava se i da potpuno izgubimo sebe i sve podredimo lepšoj ili jačoj polovini. Ako veza izvlači ono najgore iz vas umesto da vas izgrađuje i ulepšava vam život, verovatno ste u vezi sa partnerom koji nije za vas. Možda je vreme da svako krene svojim putem. Postoji trenutak koji povezuje budućnost i sadašnjost, i taj trenutak je sada.

U nastavku sledi 7 signala koji upućuju na to da vas partner ne zaslužuje, zato čitajte pažljivo i sagledajte svoju vezu.

1. Ne možete da se pouzdate u njega ili nju

Neki ljudi večito kasne ili im je organizacija slaba tačka. Međutim, ako vam vaš partner često otkazuje viđanje, vreme je da pronađete nekog zrelijeg. Osoba koja sve postiže i nalazi vremena za vas, znači da vas poštuje i da možete da joj verujete. Najvažnije je da se oboje podjednako dajete u vezi, onda ćete ostati zajedno na duže staze.

2. Omalovažava vas

Bilo da je namerno ili slučajno, omalovažavanje nikada ne treba trpeti. U zdravoj vezi, oba partnera osećaju se vredno i ispunjeno. Često se desi da ovakvo ponašanje u drugoj osobi probudi osećaj niže vrednosti i preispitivanja. Raskinite na vreme i probajte da pronađete osobu koja će vas voleti baš takve kakvi jeste.

3. Često crvenite zbog partnerovog ponašanja

Svi mi grešimo, međutim, ako vaš partner ne zna kako da se ponaša u društvu vaših najbližih, i ne ume da se izvini nakon svojih ispada, nešto nije kako treba. Možda on ili ona nije svesna svog ponašanja, ali niste vi dužni da se izvinjavate u njihovo ime. Takva osoba možda nije svesna posledica, ali vi ste ti koji treba da presečete.

4. Više uzima nego što pruža

U vezi je podjednako važno znati primiti ljubav i uzvratiti je. Nažalost, često jedna strana ulaže više energije, i to se i te kako oseća. Ako vaš partner očekuje da vi održavate vezu, i misli samo na svoje potrebe, vreme je da svako krene svojim putem. U suptrotnom ćete se osećati iskorišćeno i izigrano.

5. Dosadno vam je u njenom ili njegovom društvu

Kvalitetnu vezu ne krase samo poverenje i poštovanje. Oni su temelj vašeg odnosa, ali to nije dovoljno da bi veza uspela. Bitno je da uz ljubav koju vam partner pruža postanete najbolja verzija sebe, da vas inspiriše i da se zajedno smejete. Ako vam nije zabavno dok provodite zajedničke trenutke, bolje je da raskinete.

6. Vara vas

Prevara može biti emocionalna i fizička, pa je nije uvek lako prepoznati. Nekad prorade leptirići u stomaku, a nekada se strast otrgne kontroli. Šta god da je u pitanju, ne treba preći preko toga, jer je reč o nepoštovanju i izigranom poverenju. Ako ne verujete svom partneru, ta veza nema budućnost. Poverenje je ključ zdravog odnosa.

7. Laže vas

Emocionalna izdaja može biti bolnija od prevare. Kada vas partner laže, pokazuje da vas ne ceni dovoljno. Razlog takvog ponašanja leži u želji da se prikrije nedopustivo ponašanje, koje niko ko vrednuje sebe ne bi oprostio.

Ako se prepoznajete u nekoj od navedenih situacija, bolje ne čekajte bolje dane, već što pre raskinite, dok nije prekasno.

movementresearch Kako mozak potiskuje manje bitne informacije i zašto je to važno page-cover Lenjivci uvek pronađu način da se što manje umaraju Laži i tajne Tokom života imamo više od 10 velikih tajni Screen-Shot-2018-05-16-at-3.36.55-PM Sve vrste plakanja u jednom urnebesnom videu · · · · · ·